Přejít k hlavnímu obsahu

Češi opět v akci! Důležitá vítězství je drží na předních příčkách tabulky

30. 1. 2023 | 12:58 VALORANT Reportáž
První polovina základní části regionální ligy Surge je za námi a české zastoupení má parádně našlápnuto. Vedení si drží tým Acend s Ondřejem „MONSTEERR“ Petrů, bronzovou příčku okupuje Martin „Hitch“ Srp z CWE a nejlepší čtveřici uzavírá sestava ENTERPRISE.
Ondřej „MONSTEERR“ Petrů
Ondřej „MONSTEERR“ Petrů
Zdroj: Acend Club

Z pohledu českého fanouška se o tomto hracím víkendu dá mluvit jako o úspěšném, bezchybný ale nebyl. MONSTEERR i Hitch si připsali po jedné výhře, zato ENTERPRISE mohli jako jediní slavit výhry dvě. Jako to ale bývá u této sestavy už zvykem, nechybělo klasické prodloužení, které teprve body přineslo.

V sobotu přitom česká sestava naprosto válela. Alex „alexiiik“ Havlásek se vrátil na svou původní pozici duelisty a na Fracture ukázal divákům svou Raze. Soupeřům nedali jedinou šanci, což potvrdil v úplném závěru Václav Jan „Cantzer“ Stezka, který z téměř neřešitelné situace dokonale uzavřel celou exhibici.

Podstatně větší výzvu představoval polský celek Anonymo, jenž hrál jako znovuzrozený. První polovina utkání na Havenu patřila českým střelcům, ale po prohození stran dokázali polští střelci pořádně zatopit. Benjy „benjyfishy“ Fish jako jediný držel EP nad vodou, skoro jako zázrakem se však ve druhém prodloužení české hvězdy vrátily do hry a zápas ukončily. ENTERPRISE se tak drží mezi špičkou aktuální tabulky.

Podobný příběh o víkendu zažili Acend, kde působí Ondřej „MONSTEERR“ Petrů. Sobotní zápas byl v jejich podání válec a totéž platilo o první polovině proti Diamant Esport. Jenže výměna stran na mapě Pearl kompletně zamíchala kartami a favorité soutěže ztratili nit. Konečné skóre 11:13 znamenalo třetí porážku pro mladého českého talenta, na vrcholu tabulky se ale i po této porážce drží s dvoubodovým náskokem.

Diamant byl osudným i pro Martina „Hitch“ Srpa. Slovinská organizace se díky dvěma skalpům prodrala na druhé místo, zatímco CWE s českým hráčem museli bojovat o udržení na stupních vítězů. Naštěstí Hitch, který nedominuje zrovna střeleckým tabulkám, ale zato je nezbytným článkem dobře fungujícího týmu, ten den zářil ve všech směrech. Díky jeho clutchi se povedlo uzavřít zápas s B8 a udržet krok s lídrem soutěže.

Regionální liga Surge se vrátí v sobotu a opět nabídne skvělou podívanou. ENTERPRISE v úvodním klání vyzvou Hitche a jeho CWE, v sázce je opravdu hodně. Jejich první střet dopadl jasně ve prospěch české organizace, ale vlci se od té doby nepochybně poučili. Podaří se jim tedy zastavit Alexiiika a spol.?

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.