Přejít k hlavnímu obsahu

Herečka Annie Wersching podlehla rakovině. Představitelce Tess z The Last of Us bylo 45 let

30. 1. 2023 | 18:15 Příběh
Hráči si Annie Wersching pamatují z kultovní a ikonické hry The Last of Us jako Tess, ale její role ji povznesly ještě mnohem dále. Na televizních obrazovkách ji fanoušci znali například jako agentku Renée Walkerovou ze seriálu 24 hodin či královnu Borgů ze Star Treku.
Annie Wershing
Annie Wershing
Zdroj: instagram.com/Sony Interactive Entertainment

Seriálové zobrazení titulu The Last of Us sklízí úspěch po celém světě. Fanoušci jsou nadšení a chválí podobu s herní předlohou. Jejich nadšení ovšem zastínila obrovsky smutná zpráva.

V pouhých pětačtyřiceti letech zemřela americká herečka Annie Wersching, jež se mimo jiné proslavila v roli Tess v jedné z nejpopulárnějších her všech dob. Svůj hlas i vzhled propůjčila jedné z ikonických postav The Last of Us.

Rakovina byla herečce diagnostikována už před třemi lety. I tak ve své herecké kariéře pokračovala do úplného konce.

Dne 29. ledna 2023 herečka nemoci podlehla. Kromě početné rodiny ji v srdci nosí i nespočet fanoušků, které si během své bohaté kariéry dokázala získat.

„Moje srdce je rozbité na víc kousků, než dokážu spočítat. Annie přišla do mého světa s otevřeným srdcem a nakažlivým úsměvem. Měla takový talent, až mi vyrazila dech. Annie se stala víc než jen kolegyní, stala se skutečnou přítelkyní. Mou, mojí rodiny a každého člena štábu, který s ní pracoval,“ napsal o kolegyni režisér seriálu 24 hodin Jon Cassar.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.