Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS usilují o postup do Brazílie. Dnes potřebují vyhrát tři zápasy v řadě

31. 1. 2023 | 17:35 Counter-Strike 2 Reportáž
Po katovickém turnaji zamíří Intel Extreme Masters do Brazílie. Jarní turnaj o 250 tisíc dolarů bude vedle jedenácti pozvaných týmů hostit také vítěze regionálních kvalifikací. Ta evropská dospěla do pokročilé fáze druhého otevřeného turnaje, kde má česká scéna stále želízko v ohni.
Sebastian „beastik“ Daňo
Sebastian „beastik“ Daňo
Zdroj: SINNERS Esports

Druhá otevřená kvalifikace pro Evropu přivítala 385 týmů, což je ještě o několik desítek více než ta první. Martin „STYKO“ Styk s Apeks tentokrát vyhořel, Dynamo Eclot vypadli v TOP 64 fázi a Sampi.Tipsport se pro jistotu ani nezapojili. Vše tak zůstalo na SINNERS, jenž byli v první kvalifikaci jen dvě výhry od postupu.

Hned v prvním zápase se úřadující mistři ČR zapotili proti bulharské sestavě DZVER, kterou přemohli jen těsně 16:14. SKOTTKAERRA z Norska přehráli jednoznačně, následně si posvítili na JANO v čele s Aleksim „allu“ Jallim a vyzrát dokázali i v posledním pondělním duelu na tým Viperio. První část úkolu je splněna.

Hříšníci si mohli dopřát klidný spánek, ale ty nejtěžší zápasy na ně teprve čekají. Na úvod druhého dne vyzvou 500, které v předchozí kvalifikaci dokázali porazit 16:9. V případě výhry vyzvou vítěze duelu FTW vs. Sangal. V rozhodujícím kole by pak museli skolit nejlepšího ze čtveřice CPH Flames, IKLA, 9INE, BLINK.

Z evropských otevřených kvalifikací postoupí do uzavřené části dva nejlepší týmy. Úspěšné celky z aktuálně probíhajícího turnaje si zahrají o dvě letenky do Brazílie proti BNE, BIG, ENCE, Sprout, HEET a Monte.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.