Přejít k hlavnímu obsahu

Konec v AGO. Bývalý sniper Virtus.pro si umetá cestičku do Entropiq Prague

1. 2. 2023 | 15:52 Counter-Strike 2 Přestup
AGO svého času platilo za jasnou polskou jedničku, v dnešní době jej však zastiňuje několik jiných týmů. Jedním z hlavních důvodů tohoto úpadku je nestabilita soupisky a časté změny, jen v loňském roce se v sestavě prostřídalo 13 hráčů. Dnes se v rámci přestavby s týmem rozloučila čtveřice hráčů, přičemž Michał „snatchie“ Rudzki míří na českou scénu.
Michał „snatchie“ Rudzki
Michał „snatchie“ Rudzki
Zdroj: HLTV.org

Časy mezinárodních úspěchů jsou pryč, AGO čeká další velká proměna. V loňské sestavy v týmu zůstane pouze Grzegorz „jedqr“ Jędras spolu s Damianem „Furlan“ Kisłowskim, který je posledním pamětníkem historického stříbra z World Eletronic Sports Games, jednoho z nejlépe dotovaných turnajů v historii CS:GO.

Další velká proměna kádru AGO má přesah také do našich končin. Mezi čtveřicí odcházejících hráčů a statisticky jeden z nejlepších členů týmů za loňský rok má totiž namířeno do české organizace. Michał „snatchie“ Rudzki strávil úspěšnou část kariéry a po Sprout pro něj půjde o druhé zahraniční působiště.

25letý střelec se v nejbližších hodinách stane nejzvučnější posilou Entropiq Prague. Česká organizace pro novou sezónu zůstala u konceptu mezinárodní pětice a pozici odstřelovače opět zaplní zahraniční hráč. Borců kalibru snatchieho na českém poli ještě mnoho nepůsobilo, očekávání tak od něj budou vysoká.

Bývalý reprezentant Virtus.pro nebude jedinou polskou akvizicí EIQ. Do nově budovaného kádru si jej totiž vybral krajan Mariusz „Loord“ Cybulski, jenž se stane novým trenérem. Zahraniční trojlístek doplní Christoph „red“ Hinrichs jako in-game leader. Jedinou domácí posilou bude Rudolf „Rutk0“ Kovalčik.

Chystaná sestava Entropiq Prague:

 Česká republika Filip „AJTT“ Dolenský
 Česká republika Josef „MoriiSko“ Maurenc
 Slovensko Rudolf „Rutk0“ Kovalčik
 Německo Christoph „red“ Hinrichs
 Polsko Michał „snatchie“ Rudzki

 Polsko Mariusz „Loord“ Cybulski – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.