Přejít k hlavnímu obsahu

Dvojnásobná oslava Entropiqu. Matejs triumfoval, dařilo se favoritům

2. 2. 2023 | 12:43 EA SPORTS FC 24 Reportáž
Vodafone PLAYzone Aréna byla ve středu dějištěm dvou oslav organizace Entropiq. Třetí narozeniny černé a zelené ozdobil svým vítězstvím ve druhé otevřené kvalifikaci MČR FIFA powered by Hyundai Matěj „Matejs“ Dunka. Ve finále si bez větších problémů poradil s Michalem „Mrkyy“ Mrkosem a zajistil si postup na offline finále zastávky v Praze.
MČR FIFA powered by Hyundai
MČR FIFA powered by Hyundai
Zdroj: PLAYzone

Předposlední kvalifikace MČR FIFA powered by Hyundai svědčila favoritům. V top 8 se neudálo žádné větší překvapení, do celkové tabulky před pražskou zastávkou zapisovali body borci z nejužší domácí špičky.

Největší formu ukázal z Vodafone PLAYzone Areny hrající Matěj „Matejs“ Dunka. V úvodní kvalifikaci se dostal do semifinále, nyní zapsal plný počet bodů a osamostatnil se na vrcholu průběžného pořadí. Jeho cesta za triumfem rozhodně nebyla jednoduchá.

Zástupce Entropiqu se už prvním utkání pořádně nadřel. Jakuba „CptKubajz“ Pudila porazil o jediný gól (6:5). „Byl to asi nejtěžší zápas z celé kvalifikace,“ přiznal Matejs v poturnajovém rozhovoru.  O postup do finále se následně utkal s Janem „Emerickson“ Krupičkou, kterého přehrál s přehledem 9:4.

Ve finále na Matejse čekal Michal „Mrkyy“ Mrkos, jeden z nejsilnějších hráčů letošního ročníku FIFA, jemuž se v Sampi náramně daří. Hned v prvním utkání si ale zkušený matador v dresu Entropiqu vytvořil dostatečný náskok, který dokázal v druhém špílu udržet. Nebylo to ale bez problémů. „Přišlo mi, že když ten zápas zakládal Mrkyy, tak byla ta hra najednou úplně jiná,“ popisoval Matejs problémy, které jej za začátku zaskočily. I přes ně zvítězil 8:5.

„MVP byl TOTY Kylian Mbappé, za mě nejlepší karta ve hře,“ pochvaloval si Matejs hvězdu PSG, jež podle něj předčí i samotného brazilského Ronalda. I díky francouzské superstar má Matejs jistý postup do Prahy.

Systém MČR FIFA powered by Hyundai

Celkově se odehrají čtyři jednodenní zastávky MČR FIFA powered by Hyundai - dvě online a dvě offline. Vrcholem sezony bude dvoudenní offline finále v Praze. Před každým turnajem budou tři otevřené kvalifikace. Během nich budou hráči sbírat kvalifikační body. Top 8 nejlépe bodujících borců postoupí do hlavní soutěže.

Na všech čtyřech jednodenních zastávkách se budou rozdávat MČR body. Podle nich se určí osm hráčů, kteří získají místo na MČR FIFA powered by Hyundai Finále v Praze. 

Prize pool offline turnaje:

  • 1. místo - 25 000 Kč
  • 2. místo - 10 000 Kč
  • 3. místo - 5 000 Kč
Průběžné bodování
PořadíHráč1. kvalifikace2. kvalifikaceCelkově
1.Matejs36100136
2.T9Laky1000100
3.Emerickson363672
4.Peposlav60969
5.Mrkyy06060
6.Adulackk183654
7.Pan_Peca181836
8.CptKubajz181836
9.Dalas181836
10.HodnyHolub91827
MČR FIFA powered by Hyundai
MČR FIFA powered by Hyundai
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).