Přejít k hlavnímu obsahu

První prohra vicemistrů světa. Outsider překvapil T1 s Fakerem

2. 2. 2023 | 16:10 League of Legends Reportáž
Zdálo se, že po výhře nad Dplus KIA bude těžké pro T1 najít konkurenci. Korejská liga měla opět patřit nejúspěšnější organizaci světa v čele s legendárním midlanerem Fakerem. Jenže zápas, jenž měl být pro favorita rutinou, přinesl první větší překvapení letošního LCK. Hanwha Life Esports po sérií tří proher šokovali T1 a připsali si obrovsky cenný skalp.
T1 prohráli první zápas v LCK
T1 prohráli první zápas v LCK
Zdroj: Colin Young-Wolff/Riot Games (s povolením)

Gen.G, Dplus KIA nebo KT Rolster. Takové mančafty si vylámaly v jarním splitu LCK zuby na T1. Forma vicemistrů světa připomínala tu z loňského roku a zápas s Hanwha Life Esports měl být pro Fakera a spol. pohodový.

Jenže tým, který do té doby vyhrál jen jedinou sérii a musel se spokojit s průběžným sedmým místem v tabulce LCK, překvapil. Od draftu až po týmovou synergii byli HLE ve dvou hrách čtvrteční BO3 lepší než T1.

Faktorů bylo několik. Tím zřejmě největším byl Kim „Clid“ Tae-min. 23letý jungler byl v dosavadním průběhu splitu jedním z nejslabších článků Hanwha Life Esports. Proti T1 se ale vyšvihl. Mun „Oner“ Hyeon-jun neměl šanci.

Celkově se T1 nedařilo. Individuálně nepřipomínali tu nezastavitelnou mašinu, která zneškodnila Gen.G a Dplus KIA. Faker často chyboval, botlane neměla dostatečný impact (čemuž rozhodně nepomohl pick Jinx). Mezi top side obou celků pak zela ve druhé a třetí hře obří propast. Top a jungle gap byla příliš velká.

T1 se tak musí smířit s letošní premiérovou prohrou. Loňský výkon z jarního splitu, kterým prošel tým kolem Fakera bez prohry, se opakovat nebude. V průběžné tabulce LCK patří T1 i nadále první příčka.

Na druhé straně Hanwha Life Esports se mohou od čtvrtečního výkonu odrazit. V sobotu je čeká špíl s DRX. Pokud se HLE předvedou ve stejném světle jako proti T1, rychlá výhra 2:0 je nemine.

Tabulka LCK
1.T14-1 (9-4)
2.Gen.G4-1 (8-3)
3.Liiv SANDBOX4-1 (8-5)
4.Dplus KIA3-2 (7-4)
5.BRION3-2 (7-6)
6.KT Rolster2-2 (6-5)
7.Hanwha Life Esports2-3 (6-7)
8.DRX1-4 (4-8)
9.Nongshim RedForce1-4 (3-9)
10.Kwangdong Freecs0-4 (1-8)
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).