Přejít k hlavnímu obsahu

Další talent značky Gucci. Třetí CS:GO naděje podepsala profesionální kontrakt

2. 2. 2023 | 17:00 Counter-Strike 2 Přestup
Gucci Gaming Academy je projekt luxusní značky s portálem FACEIT, který se zaměřuje na broušení naplno nerozjasněných drahokamů bez angažmá. Jinými slovy, až pětice mladých hráčů či hráček prochází tréninkem zkušených expertů za cílem se posunout na profesionální scénu. 1. února se dočkal již třetí „absolvent“ akademie, který se upsal známé organizaci.
Hussein „m1N1“ Ali Hijazi
Hussein „m1N1“ Ali Hijazi
Zdroj: FACEIT

Spuštění herní akademie s titulem luxusní značky proběhlo loni v květnu při příležitosti PGL Majoru. Kooperace s FACEITem dává velký smysl, protože právě skrze tuto platformu v minulosti prorazila řada známých jmen. Jen si vzpomeňte na krásné příběhy Robina „ropz“ Koola či Tomáše „oskar“ Šťastného.

Součástí první sestavy byli hráči z Polska a Pobaltí. Jako první sklidil plody spolupráce s Gucci Rokas „EspiranTo“ Milasauskas, jenž není na scéně neznámým jménem. V roce 2019 platil za naději evropského CS:GO a s týmem CR4ZY se dokonce kvalifikoval i na Major. Akademii opustil podpisem v Budapest Five.

Jako druhý proměnil možnost se zlepšovat v profesionální angažmá Łukasz „mwlky“ Pachucki. Někdejší hráč AGO zůstal na polské scéně a z Gucci Gaming Academy si to mladý odstřelovač namířil do Anonymo.

Rokas „EspiranTo“ Milasauskas
Rokas „EspiranTo“ Milasauskas
Foto: FACEIT
Łukasz „mwlky“ Pachucki
Łukasz „mwlky“ Pachucki
Foto: FACEIT

Třetí vytoužené odměny se dočkal hráč, který byl do akademie přijat o něco později, ale v kombinaci s působením ve FACEIT Pro League dokázal pozvednout svůj hráčskou úroveň i všestrannost. Hussein „m1N1“ Ali Hijazi z Libanonu se na začátku února upsal mezinárodní sekci Invictus Gaming a v jejich drese už zažil první porážky proti MASONIC a 500. Osmnáctiletá naděje ale nijak nezaostávala a prokázala potenciál, který v sestavě nahradil dalšího hráče z esportově netradiční krajiny, Egypťana Bebu „Bibu“ Aadila.

Obsazení akademie je v tuto chvíli tříčlenné. Mārtiņš „shadiyy“ Gūtmani a Brajan „DGL“ Lemecha jsou její součástí od samého počátku, zatímco Kaia „KiKi“ Holmen se přidala až později. 22letá Norka si zahrála v nejvyšší ženské lize ESL Impact, ale se svým tehdejším týmem se rozloučila před přestupem do Astralis. Celý trojlístek má díky Gucci jedinečnou možnost cepovat své dovednosti. Kdo akademii jako další rozšíří?

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.