Přejít k hlavnímu obsahu

Kdy vyjde GTA 6? Vývoj očekávané hry je mnohem dále, než jsme si mysleli

2. 2. 2023 | 20:06 Spekulace
Jedna z nejpopulárnějších herních sérií světa na svůj další díl čeká už několik let. Přesné datum vydání GTA VI je sice stále mimo debatu, ale mohlo by být pravděpodobně dříve, než by si někdo mohl myslet. Hra je totiž víceméně hotová, dolaďují se poslední detaily a testy.
GTA 6
GTA 6
Zdroj: Rockstar Games

Už je to dlouhých devět let, co se na trhu objevilo GTA V. Už v té době byl ve vývoji další díl, konkrétně od roku 2012. Do roku 2015 probíhala preprodukce a teprve až poté začal aktivní vývoj. Aktivně se tedy GTA VI vývojáři věnovali minimálně sedm let, nyní už mají v podstatě hotovo.

V posledním (věrohodném) leaku se objevily informace, že hra je dokončena, vylepšuje se a připravuje se na poslední fáze před vydáním, přičemž Rockstar opravuje chyby a bugy.

Samozřejmě se jedná pouze o spekulace, ale vzhledem k věrohodnosti zdroje a dalších dostupných informací, lze říci, že leak nebude mít od pravdy daleko. GTA 6 by mělo dorazit na trh v roce 2024. Odhaduje se, že se tak stane na podzim. Rockstar si však interně nechává rezervu a hru by mohl posunout na rok 2025. Velké odhalení by se nicméně mohlo konat již tento rok, takže se letos můžeme těšit na první teaser z tak dlouho očekávané pařby.

Příběh by měl údajně zabrat přibližně 75 hodin. Dle všeho budou ve hře skutečně dvě města, a to Vice City a variace Rio de Janeira. Jako bonus se objeví v drobných misích i Liberty City. Postavy mají být opět tři, a to Ricardo, Rose a Casey. Rozpočet dosahuje stovek milionů dolarů, nechybět bude samozřejmě ani multiplayer. Pravděpodobně si hráči titul vyzkouší pouze na next-gen konzolích. Dočká se tedy další díl GTA série megalomanského úspěchu jako předchůdce?

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.