Přejít k hlavnímu obsahu

Zkáza EG. Vypadli z IEM Katowice, šli si zahrát online turnaj, ale pohořeli i v něm

4. 2. 2023 | 16:53 Counter-Strike 2 Reportáž
Evil Geniuses se v posledních letech topí a stébla se nechytají. Žebříčkově sice jde o 21. nejlepší tým světa, který má navíc sloty v partnerských soutěžích ESL Pro League a BLAST Premier, ale výsledkově tohle postavení absolutně nepotvrzuje. Zmar prokázalo i dění v Katovicích.
Jadan „HexT“ Postma
Jadan „HexT“ Postma
Zdroj: HLTV.org (Josip Brtan)

Hlavní sekce americké organizace Evil Geniuses se na IEM Katowice dostala skrze ESL World Ranking. Dvě prohry a žádná vyhraná mapa však znamenaly rychlý konec. Využít výlet do Evropy a zlepšit si náladu chtěli géniové přijetím pozvánky do play-off třetího turnaje CCT North Europe, kde je v osmifinále čekal polský tým Illuminar Gaming. Ani tady se však EG absolutně nevedlo a výsledkem byla další porážka 0:2.

Evil Geniuses disponují třemi sekcemi, mezi kterými často přesouvají hráče a hledají co nejlepší složení. Ani po příchodu Jerrica „wiz“ Jianga se ale nic nemění a vše navazuje na neúspěšné období posledních dvou let.

Na začátku roku 2021 se EG stali jedním z partnerských týmů ESL Pro League. Až ve čtvrté sezóně však dokázali neskončit poslední, celkově mají bilanci 3:17 a i přesto 36 000 $ vyhraných prize money. Partnerem jsou také okruhu BLAST Premier, kde mají bilanci podobně negativní. Za čtyři splity nejen, že se ani jednou neumístili ve skupině lépe než na poslední příčce, ale dokonce ani v Showdownu nepřidali žádnou výhru.

Jistota účasti v ESL, BLAST soutěžích přitom sestavě možná spíše ublížila. Evil Geniuses totiž odmítali pozvánky do menších turnajů, kde se mohli patřičně sehrát a získat nějaké to sebevědomí. Za poslední rok a půl se až do prosince nezúčastnili jediného nepartnerského turnaje. Pokud v sestavě dřímá nějaký potenciál, tak jej musí prokázat v menších turnajích. Musí hlavně chtít a nespoléhat se na pohodlí slabšího regionu.

Stream na PLAYzone
Stream na PLAYzone
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.