Přejít k hlavnímu obsahu

Parádní otočka a napínavý závěr! NEOFRAG přemohl v Katowicích frozena

5. 2. 2023 | 09:00 Counter-Strike 2 Reportáž
Hlavní část IEM Katowice odstartovala pěti zápasy bez potřebné decider mapy. Až do vrcholu dne nebyl v podstatě ani jeden zápas příliš vyrovnaný. Na scénu však nastoupil nejlepší český a nejlepší slovenský hráč se svými týmy OG a MOUZ, a fanoušci se dočkali skutečné řežby!
Adam „NEOFRAG“ Zouhar na IEM Katowice 2023
Adam „NEOFRAG“ Zouhar na IEM Katowice 2023
Zdroj: HLTV.org (Radosław Makuch)

Historické druhé střetnutí Adama „NEOFRAG“ Zouhara a Davida „frozen“ Čerňanského a vůbec první česko-slovenská bitva v historii IEM Katowice začala mapou Inferno. OG vyhráli pistolky a šli do vedení 3:0, ale MOUZ obranná strana vyšla na jedničku a skóre otočili na 9:6. Ve své jízdě pokračovali i po změně stran a jediný, kdo zvládal jejich tempo, byl Maciej „F1KU“ Miklas. NEOFRAGovi se naopak nevedlo a OG padli 9:16.

Karta se však obrátila a na Overpassu dělala prezence české hvězdy myšákům neuvěřitelné problémy. OG sice nezachytili začátek a prohrávali už 0:5, skóre ale parádní akci pomohl srovnat NEOFRAG. V napínavém souboji dvou parádně střílejících sniperů to byl právě on, jehož entry fragy byly rozhodujícím faktorem, který dovedl OG k otočení skóre a srovnání série díky výhře 16:13. Rozhodovat se muselo na mapě Mirage.

OG se dlouhodobě opírají o Abdula „degster“ Gasanova, jehož výkon na Mirage gradoval. Za T stranu vyšel MOUZ opět lépe začátek a OG museli neustále dotahovat. Za stavu 7:12 však začali úspěšně prostupovat obranu soupeře a dovedli mapu do prodloužení. MOUZ neproměnili tři match pointy a degster je ve druhém nastavení potrestal, když 25 AWP killy uzavřel sbírku 42 zářezů. OG vítězí 22:19 a postupují v pavouku dále!

Česko-slovenská bitva je za námi a oba hráči si mohou na den vydechnout, skupina B svým druhým kolem pokračuje až v pondělí. Zápasové dvojice dotvoří úvodní dva nedělní zápasy, po kterých začne jít do tuhého ve skupině A. Hrát se bude o první dva sloty ve Spodek Aréně, stejně jako poznáme dva týmy, které dají turnaji sbohem. Dorazte fandit svým oblíbencům na oficiální CZ/SK stream na Twitch kanále PLAYzoneCZ.

Program nedělního dne IEM Katowice 2023
12:30 Dánsko Heroicvs. Spojené státy americké Complexity
12:30 Rusko Outsidersvs. Evropa fnatic
16:00 Evropa FaZe Clanvs. Evropa G2 Esports
16:00 Německo BIGvs. Rusko Team Spirit
19:30 Ukrajina Natus Vincerevs. Spojené státy americké Team Liquid
19:30 Rusko Cloud9vs. Mongolsko IHC Esports
Stream na PLAYzone
Stream na PLAYzone
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.