Přejít k hlavnímu obsahu

Neuvěřitelný příběh! Mongolský tým pokořil další giganty, smlsne si i na FaZe?

6. 2. 2023 | 08:48 Counter-Strike 2 Reportáž
Mongolský tým IHC patřil v našlapané startovní listině mezi největší outsidery IEM Katowice. V play-in části však nečekaně vyřadil 9. nejlepší celek světa a postoupil do hlavní fáze, kde se nehodlá zastavit. V neděli večer totiž přišlo další obrovské, ale zcela zasloužené překvapení.
IHC Esports a jejich jízda
IHC Esports a jejich jízda
Zdroj: @ihc_esports

Jednoznačnější nejkrásnější příběh vrcholného turnaje Intel Extreme Masters píše tým z Mongolska. Podceňovaná sestava IHC Esports se probojovala již na předchozí Major, ale tím její cesta nekončí. V Katovicích pokořila dva z nejlepších týmů světa a její jízda je minimálně na úrovni někdejších úspěchů TYLOO, co se týče historických zápisů týmů z Asie. Pro zapálenou mongolskou scénu jde o obří vzpruhu.

IHC v předkole IEM Katowice šokovali brazilské fanoušky, když ještě před branami hlavního turnaje vyřadili semifinalisty IEM Rio Majoru FURIA. Posléze sice nestačili na Team Liquid a byli opět na hraně vyřazení, což je ale opět vyburcovalo k heroickým výkonům, které ukončily snažení dalšího světového jména. Cloud9 neuhráli proti IHC ani mapu, třetí a čtvrtý nejlepší hráč světa za rok 2022 tak letí se slzami domů.

Mongolská smečka byla nalosována do skupiny smrti, kde je více žhavých kandidátů na postup do play-off, než může projít dále. Zamíchala však kartami a v pondělí se od 19:30 postaví dalším elitám. FaZe v horním pavouku nestačili na G2 Esports, příběh IHC tento však reprízu loňského finále dokázal zastínit. Na FaZe nyní nečeká jednoduchý úkol, jako další favorit budou pod velkým tlakem, zatímco IHC nemají co ztratit.

České fanoušky však bude mnohem více zajímat úvodní duel pondělního programu. Adam „NEOFRAG“ Zouhar a jeho OG se po denní pauze vrací do akce, jediná výhra je dělí od historického postupu do Spodek Arény. Soupeřem jim od 12:30 budou světové jedničky z Heroic, a náš stream bude u toho! V 16:00 si na své přijdou také slovenští příznivci, David „frozen“ Čerňanský totiž bude hrát o přežití proti Complexity.

Stream na PLAYzone
Stream na PLAYzone
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.