Přejít k hlavnímu obsahu

Nezastavitelná mašina s označením G2. Ověnčí nastartovanou éru dalším titulem?

6. 2. 2023 | 13:20 Counter-Strike 2 Příběh
G2 Esports hrají od prosince jako znovuzrození. Od posledního zásahu do sestavy sice uplynulo několik měsíců, ale až v posledních týdnech secvakly všechny součástí do jedné mašiny, která likviduje jednoho oponenta za druhým. Za posledních devět BO3 sérii ztratili jen jednu mapu!
NiKo, m0NESY a huNter-
NiKo, m0NESY a huNter-
Zdroj: G2 Esports

V loňském roce G2 přestavěli většinu své sestavy, ve které zůstalo pouze bosenské duo bratranců Nemanji „huNter-“ a Nikoly „NiKo“ Kovačových. AWP se v lednu chopilo zázračné dítě Ilya „m0NESY“ Osipov a pětici v srpnu dotvořili Justin „jks“ Savage a kapitán Rasmus „HooXi“ Nielsen. Kromě in-game leadera, který není v týmu od zabíjení, je to jedna hvězda vedle druhé, od nichž se očekávaly okamžité výsledky.

Krátce po změnách se v ESL Pro League dostali až do semifinále, následně však selhali v kvalifikaci na Major. Závěr sezóny už zachránit nemohli, ale přesto pro to udělali maximum. S novým koučem Janem „swani“ Müllerem na světovém finále BLAST Premier sice prohráli s FaZe, následně však s bilancí deseti vyhraných map a jediné prohrané ovládli celý turnaj. Prosincové tažení znamenalo první Tier 1 trofej za dlouhé roky.

První úspěch by ale měl být teprve prvním z mnoha, G2 by rádi odstartovali svoji éru. Na výkony v Abú Dhabí navazují i v Katovicích, kde se koná tradiční klání Intel Extreme Masters. V prvním kole porazili BIG 2:0 a v repríze loňského finále nezaváhali ani na jedné mapě proti FaZe. Jako první si tak zajistili play-off, přičemž aktuálně disponují devíti vyhranými BO3 sériemi v řadě. Při nich navíc dohromady prohráli jedinou mapu!

Úspěšnou bilanci budou chtít v úterý vylepšit desátým skalpem v řadě, o přímý postup do semifinále IEM Katowice se v 16:00 utkají s Natus Vincere. Pokud vyhrají, tak je jasné, že FaZe budou moci znova potkat až ve finále. I přes výhru ve skupině jim stále mají co vracet, takové finále by pro fanoušky bylo tím nejlepším možným. FaZe chtějí Intel Grand Slam, G2 započít éru. Jks navíc letos stojí na opačné straně barikády.

Stream na PLAYzone
Stream na PLAYzone
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.