Přejít k hlavnímu obsahu

Historická forma. G2 mohou překonat legendární skvadru NAVI

8. 2. 2023 | 20:45 Counter-Strike 2 Zajímavost
17 vyhraných map na LAN v řadě. Taková je momentální bilance G2 Esports. Podle statistik HLTV.org jde o čtvrtou nejdelší sérii v historii Counter-Strike: Global Offensive. Na druhé Natus Vincere ztrácí G2 dvě mapy, Ninjas in Pyjamas jsou v tomto ohledu ve své vlastní lize s 87 vyhranými mapami v řadě.
HooXi na IEM Katowice
HooXi na IEM Katowice
Zdroj: Helena Kristiansson/ESL (se souhlasem)

Kdo by to byl řekl, že na začátku února roku 2023 budou G2 Esports na vrcholku světového žebříčku a budou za sebou mít sedmnáct vyhraných map na LAN turnajích v řadě. Tým, který ještě před několika měsíci nepostoupil na Major, drtí konkurenci.

Série začala 16. prosince 2022, kdy G2 přehráli Vitality v rámci BLAST Premier World Final. Od té doby se utkali v BO3 třikrát s Natus Vincere, dvakrát s FaZe, dvakrát s BIG a jednou s Liquid. Vždy zvítězili 2:0, nikdy neprohráli mapu. Jen jednou museli do prodloužení, ve všech ostatních případech jim stačilo 16 vyhraných kol.

Pokud v sobotu G2 nedovolí lepšímu z dvojice Team Liquid/Vitality ani jednu mapu, dotáhnou se v historických statistikách na sestavu NAVI z roku 2021. Ta tehdy slavila 19krát v řadě. Už v polských Katovicích by se mohli G2 dokonce dostat před východoevropský tým.

První v této kategorii jsou Ninjas in Pyjamas. Švédská organizace na začátku CS:GO slavila triumf na 87 mapách v řadě. To je rekord, který z největší pravděpodobností nikdy nebude překonán.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).