Přejít k hlavnímu obsahu

G2 jsou nejlepším týmem světa. NiKo konečně vyhrál IEM Katowice

12. 2. 2023 | 21:37 Counter-Strike 2 Reportáž
G2 to dokázali. NiKo to dokázal. Světové jedničky vyhrály IEM Katowice a potvrdily, že momentálně neexistuje lepší mančaft. Ve finálové BO5 sérii dovolily Heroic jen jedinou mapu a berou necelých 10 milionů korun. Druzí Heroic si z turnaje kromě stříbra odnesou i cca 4,25 milionu korun.
M0NESY a NiKo
M0NESY a NiKo
Zdroj: ESL Twitter

Čtyřka je pro Nikolu „NiKo“ Kovače šťastným číslem. Konečně byl ve finále IEM Katowice na vítězné straně. Před několika měsíci by to jen málokdo čekal, že G2 Esports budou v neděli 12. února stát na stage ve Spodek Areně s blyštivou trofejí.

V Polsku ale neměl celek kolem Rasmuse „HooXi“ Nielsena konkurenci. Během celého turnaje prohrál jen jedinou mapu a ukázal, proč se momentálně nachází na prvním místě světového žebříčku HLTV.

Samotné finále bylo vyrovnané, ale G2 byli přeci jen o kousek napřed. První mapu vyhráli o čtyři kola, druhou o tři. Až na Infernu dokázali Heroic dosáhnout šestnácti bodů jako první a zdramatizovali vývoj série.

První polovina na Vertigu byla ještě kompetitivní, na CT stranu šli Dánové se šesti body. Jenže z následujících osmi kol vyhráli jediné a G2 Esports se stali šampiony IEM Katowice.

Nejlepším hráčem turnaje byl po zásluze vyhlášen australský střelec Justin „jks“ Savage. Soutěž ukončil s 1.24 HLTV Ratingem a v samotném finále byl spolu s Nemanjou „huNter-“ Kovačem na vrcholu tabulky.

G2 naposledy prohráli BO3 sérii 14. prosinec 2022. Od té doby nepoznali hořkost porážky. Přenesou si perfektní formu i do blížící se ESL Pro League 17?

Play-of IEM Katowice
Pátek 15:30 Ukrajina Natus Vincere2:0 Rusko Outsiders
Pátek 19:30 Spojené státy americké Team Liquid2:1 Evropa Team Vitality
Sobota 15:30 Dánsko Heroic2:0 Ukrajina Natus Vincere
Sobota 19:30 Evropa G2 Esports2:0 Spojené státy americké Team Liquid
Neděle 16:00 Dánsko Heroic1:3 Evropa G2 Esports
Vysílání IEM Katowice na PLAYzone
Vysílání IEM Katowice na PLAYzone
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).