Přejít k hlavnímu obsahu

TOP 5 útočníků: Kdo ve FIFA 23 nastřílí za rozumnou cenu nejvíce branek?

13. 2. 2023 | 16:51 EA SPORTS FC 24 Žebříček
Vybrali jsme pět útočníků v cenovém rozmezí mezi 200 - 500 tisíc mincí, kteří patří ve FIFA 23 mezi špičku. V potaz jsme brali především herní projev hráčů a samotné statistiky. Pětice fotbalistů byla vytipována především na základě komunitního hodnocení na webu futbin.com a doporučení Martina „Caster“ Štěpána, streamera a reprezentanta Sparty. Všichni vybraní hráči mají alespoň jednu z volitelných pozic ST. Vyřazena byla SBC, kompletní pětice je k mání na přestupovém trhu. Ceny jsou podle webu futbin.com ze 13. února (pro PS a Xbox).
Nejlepší útočníci
Nejlepší útočníci
Zdroj: EA Sports

Wissam Ben Yedder - 89

Jméno francouzského útočníka nebude pro fanoušky fotbalu a především toho virtuálního ničím novým. V posledních letech se Wissam Ben Yedder stal postrachem FIFA a pokračuje i v letošním ročníku s verzí Centurions.

Proč je vlastně tak silný? Jeho hlavní přednostní je mrštnost. Ben Yedder je zároveň vynikající zakončovatel, což jen potvrzuje jeho slabá noha, kterou EA Sports ohodnocují pěti hvězdičkami z pěti možných.

Cena: 416 000 mincí

Wissam Ben Yedder
Wissam Ben Yedder
: futbin.com

Pierre-Emerick Aubameyang - 91

Speciální karta gabonského strikera není žádnou novinkou, i tak se ale drží mezi elitou. Road to the Knockouts UCL verze Pierre-Emericka Aubameyanga dostala dva upgrady, útočník Chelsea se tak nyní může chlubit celkovým hodnocením 91.

Jednou z výhod Aubameyanga je možnost stylu běhu Lengthy, jehož dosáhne s Architectem. Před brankou se Auba jen málokdy mýlí, čtyři hvězdičky u slabé nohy i kliček jsou kvalitním základem.

Cena: 360 000 mincí

Pierre-Emerick Aubameyang
Pierre-Emerick Aubameyang
: futbin.com

Karim Adeyemi - 90

Nejnovější karta z našeho výběru. Future Stars verze Karima Adeyemiho je ve FIFA 23 od 3. února a už si našla své místo mezi největšími oblíbenci pro hráče s omezenými finančními prostředky.

Stejně jako Wissam Ben Yedder, také mladíček oblékající dres Borussie Dortmund je obrovsky mrštný (97) a tím pádem silný ve FIFA. K tomu je navíc velice rychlý. 4* WF a 4* skilly jsou zárukou kvality.

Cena: 360 000 mincí

Karim Adeyemi
Karim Adeyemi
: futbin.com

Alexandre Lacazette - 89

Francouzský střelec je zpátky v Olympique Lyon a pálí ostrými. Ve stejné formě se nachází i ve FIFA. Kromě IF karty se dočkal také Winter Wildcards s ratingem 89. A rozhodně nejde o fodder. Minimálně ne pro ty, kterým se v základní sestavě netočí R9 nebo Mbappé.

Vynikající jsou u Alexadra Lacazetta 5* kličky. K tomu se přičte 4* WF, slušná agilita, luxusní zakončování a vznikne top útočník, za něhož se rozhodně není třeba stydět.

Cena: 265 000 mincí

Alexandre Lacazette
Alexandre Lacazette
: futbin.com

Erling Haaland - 89

O síle Erlinga Haalanda ve FIFA 23 ví snad každý. Vytáhlý norský útočník terorizoval obrany především na začátku ročníku, ani teď se ale se svou IF kartou neztratí. Rychlost spojená se stylem Lengthy je i v únoru pro obrany nebezpečná.

Haaland je velice silný na balonu, obrat jej o něj je úkol pro ty nejlepší obránce ve hře. V zakončení chybuje jen zřídka, zvládne i celkem kvalitně hlavičkovat.

Cena: 255 000 mincí

Erling Haaland
Erling Haaland
: futbin.com
Štítky: fifa, top 5
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).