Přejít k hlavnímu obsahu

Zase ta prohra 14:16. SINNERS nezvládli koncovku a večer je čeká reparát

14. 2. 2023 | 17:13 Counter-Strike 2 Reportáž
Dva body dělily SINNERS od prvního kroku do Paříže, kde se uskuteční první letošní Major. Cesta do uzavřené kvalifikace však podvečer začne opět od začátku, protože trojnásobným českým mistrům a účastníkům posledních dvou RMR turnajů nevyšly druhé poloviny v klíčovém duelu proti HONORIS. O postup se tak opět musejí utkat proti stovkám oponentů.
1. kvalifikace byla neúspěšná
1. kvalifikace byla neúspěšná
Zdroj: SINNERS

V pondělí byli SINNERS nezastavitelní a punc neporazitelnosti odmítali v úterý ztratit. Svůj průměr pouhých pěti prohraných kol si v prvním duelu druhého dne o moc nezhoršili, protože mezinárodní sestavu Juggernauts smetli 16:6. Dostali se tím mezi 16 nejlepších týmů, kde je od postupu dělila poslední výhra.

Za prvních šest kol hříšníci nepotkali žádného zvučného soupeře, ten nejdůležitější ale vzešel ze známé dvojice HONORIS, ECSTATIC. Polská smečka v čele s Wiktorem „TaZ“ Wojtasem porazila Dány 16:12 a po třetím místě v náročné kvalifikaci na IEM Brazil se svěřenci 36letého kapitána opět přihlásili o slovo.

Na úvodní mapě Nuke ale SINNERS udávali tempo a soupeř jejich obranu prolomil jen čtyřikrát. Druhá polovina byla podobně rychlou záležitostí, protože hříšníci zaváhali jen jednou a zvítězili 16:5. Na Vertigu se však karta obrátila, a i když hříšníci sérií bodů srovnali na 7:7, tak za CT už nic nepřidali a šlo se na Overpass.

SINNERS byli po prohraném map picku opět při síle a vyhranými pistolkami se nastartovali k povedené polovině 11:4. Pistolové kolo vyhráli i to druhé a schylovalo se k jednostranné jízdě. HONORIS ovšem zvládli force buy a byli odhodlaní zápas otočit. Vybojovali několik clutchů a nezalekli se ani skóre 8:14. Vyhráli deset bodů v řadě a vybojovali si postup. Hříšníky naopak za pár desítek minut čeká druhá otevřená kvalifikace.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.