Přejít k hlavnímu obsahu

Zlaté české ručičky míří do play-off. Talentovaný MONSTEERR byl nekompromisní

16. 2. 2023 | 13:30 VALORANT Reportáž
Dominance pokračuje. Předposlední víkend vykreslil všechny účastníky play-off, v němž nebude chybět jediný český hráč. V regionální lize Surge se cítí naprosto pohodlně a svými výkony to také dokazují. Jeden z nich se navíc vyhřívá na špici, ze které už ho nikdo nesesadí.
Ondřej „MONSTEERR“ Petrů
Ondřej „MONSTEERR“ Petrů
Zdroj: Riot Games/Acend Club

Parádní jízda pokračuje a před posledním týdnem je již rozhodnuto, kdo bude pokračovat v jízdě za titulem. Z deseti týmů dále postoupí pouze šestice nejlepších a mezi nimi nechybí nikdo z českých reprezentantů. Celému zástupu vévodí Acend, kteří s naprostým přehledem ovládli základní část ligy. Nejproduktivnějším článkem sestavy není samozřejmě nikdo jiný než osmnáctiletá hvězda Ondřej „MONSTEERR“ Petrů.

Dobře namazaný stroj talentovaných evropských hráčů může zastavit pouze tým, kterému se to povedlo naposledy – ENTERPRISE. Další takový skalp by české organizaci s největší pravděpodobností zajistil udržení na druhé pozici tabulky, čímž by si EP spolu s Acend vysloužili přímou místenku do semifinále.

ENTERPRISE dokázali vyhrát poslední tři zápasy v řadě, nicméně opět se neobešli bez prodloužení, což snižuje počet získaných bodů. Nastejno jsou tak s rivaly z Diamantu. Nejvíce nadále září Alex „alexiiik“ Havlásek a Benjy „benjyfishy“ Fish, v posledních dnech ale předváděl heroické činy každý člen sestavy.

Jistotu postupu do play-off má také Martin „Hitch“ Srp. Jeho tým Cyber Wolves Esports sice propadl až na šestou pozici, ale počet získaných bodů je dostačující. Na dohrání základní části si fanoušci musejí počkat až do začátku března, všechny oči totiž směřují jediným směrem, na největší turnaj historie v São Paulu.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.