Přejít k hlavnímu obsahu

Sen o Majoru se rozplynul už v kvalifikaci. SINNERS tentokrát nepostoupili ani na RMR

15. 2. 2023 | 22:21 Counter-Strike 2 Reportáž
Šance na třetí účast na evropském RMR proklouzla SINNERS mezi prsty. Dvakrát byli blízko postupu do uzavřené kvalifikace, v obou případech ale nezvládli rozhodující BO3 sérii a jeden z hlavních cílů letošního roku je bohužel minulostí. Soustředit se budou muset na menší cíle.
SINNERS vypadávají z Major kvalifikace
SINNERS vypadávají z Major kvalifikace
Zdroj: SINNERS

První kvalifikací procházeli SINNERS jako nůž máslem, v osmifinálové BO3 sérii o postup dokonce nad HONORIS vedli 1:0 na mapy. Po ztrátě svého map picku vévodili 14:8 na rozhodujícím Overpassu, ale soupeř předvedl neuvěřitelnou sérii, hříšníci nedohráli žádnou z vyrovnaných koncovek a skončili před branami.

Dokázali se však oklepat a druhý pokus vypadal opět nadějně. První kapičky potu otírali až v šestém kole, tentokrát ale byli schopni Overpass ukončit a zůstávali ve hře. Posledním vyzyvatelem na cestě do uzavřené kvalifikace byli LDLC OL, kteří oplývali speciální motivací představit se na domácím pařížském Majoru.

Souboj o postup začal Anubisem, kde SINNERS vedli 7:1 a T stranu ukončili poměrem 9:6. Max „SHOCK“ Kvapil byl k nezastavení, ale ani jeho 33 killů k výhře mapy nestačilo. LDLC OL předvedli ještě silnější útok a vyhráli nejtěsnějším rozdílem 16:14. Následný Overpass byl jednostrannou záležitostí a šlo se na decider.

Na Nuke měli hříšníci tu čest začít za silnější CT stranu, ale vedení si dlouho neudrželi. Soupeř dokázal prorážet obranu českého celku, a dokonce opanoval první polovinu 9:6. Po změně stran už to SINNERS měli složité a francouzská pětice si výhru utéct nenechala. Prohra 7:16 a 1:2 celkově znamená konec nadějí.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.