Přejít k hlavnímu obsahu

Třicátníci a streameři porazili 45. nejlepší tým světa. Postoupí až do Mexika?

18. 2. 2023 | 13:17 Counter-Strike 2 Reportáž
Americká scéna umí psát různé příběhy. Mnoho z nich teď nabízí uzavřená kvalifikace na RMR, která se týká všech týmů v regionu kromě Liquid a FURIE. Přední organizace Evil Geniuses selhala proti nehodnoceným outsiderům, zatímco výhrou nad favoritem překvapil tým se streamery, jenž vysílá všechny zápasy živě na Twitchi. Fanoušci tenhle obsah zbožňují.
Erik „fl0m“ Flom
Erik „fl0m“ Flom
Zdroj: DreamHack (Adela Sznajder)

Ryana „freakazoid“ Abadira si dnešní scéna již příliš pamatovat nebude, svého času ale šlo o člena jednoho z nejoblíbenějších celků na světové Tier 1 scéně. Někdejší reprezentant Cloud9 se loni připojil k týmu streamerů Mythic, u kterého se podílí na tvoření netradičního obsahu. V dnešní době se již příliš nevidí, aby hráči vysílali své pohledy při velkých turnajích, Mythic si to však mohou dovolit. Na severoamerické scéně je kvůli nedostatku týmů spousta šancí se ukázat, Abadir a jeho squad dokonce v těchto dnech bojují o Major.

V sestavě Mythic dále působí jeho mladší bratr a taktéž bývalý profesionální hráč Austin „Cooper“ Abadir, hlavní tváří je pak oblíbený americký streamer Erik „fl0m“ Flom. Už více než rok s týmem hraje Nicholas „hate“ Young a sestavu letos doplnil Cooper „Trucklover86“ Phelps. Nedá se říct, že by společně makali den co den a snažili se vrátit do nejlepší světové padesátky, ale stabilita sestavy přece jenom přináší své ovoce.

Mythic dokázali postoupit do uzavřené kvalifikace na americké RMR a v tento moment jsou jen pět výher od postupu na Major. V pátek večer se jim navíc podařilo šokovat brazilské fanoušky, porazili totiž TeamOne, který je aktuálně 45. nejlepším týmem světa. Diváci přitom i u takto prestižního turnaje mohli hltat exkluzivní přenos z pohledu fl0ma či Coopera, včetně týmové komunikace a všudypřítomných emocí.

Na klipu výše si můžete vychutnat moment, kdy kapitán fl0m v rozhodujícím kole dobře odhadl strategii soupeře a zahlásil vítěznou změnu v obranném rozestavení. Zápas přitom otočili ze stavu 0:8. Níže se zase můžete vrátit v čase, kdy dnes již třicátník freakazoid zavzpomínal na doby dokonalého aimu v Cloud9.

Mythic sice ve druhém zápase prohráli 2:16 a tohle kolo bylo poslední, které v tomto zápase vyhráli, flintu do žita však neházejí. Skrze pětikolový swiss postoupí na RMR do Mexika sedm amerických týmů a se skóre 1-1 tak mají ještě spoustu prostoru. Na postup jsou potřeba tři výhry, tři porážky naopak znamenají konec.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.