Přejít k hlavnímu obsahu

Ban je málo. Streamerka při řízení nedávala pozor a přejela psa

18. 2. 2023 | 15:30 Twitch
KOMENTÁŘ | Totální nepozornost polské Twitch streamerky dost možná stála nevinné zvíře život. Po příšerném incidentu následoval ban od platformy. Ten je ale minimálním trestem pro řidičku, která při streamování používala svůj telefon. To i přes to, že několik sekund před nehodou viděla dalšího psa.
StreamBan je málo. Streamerka při řízení nedávala pozor a přejela psa
StreamBan je málo. Streamerka při řízení nedávala pozor a přejela psa
Zdroj: twitter.com/siebor_

Polská streamerka s přezdívkou Sidneuke ve čtvrtek 17. února streamovala svou cestu autem. To je podle pravidel Twitche v pořádku. Co už ale rozhodně v pořádku není, je chování zmíněné streamerky. Ta během vysílání sledovala svůj mobil a nedávala pozor na cestu.

Klip, jenž byl sdílen na Twitteru, začíná tím, že streamerka komentuje situaci na cestě. „Kolik je tady psů?“ ptala se. Jenže místo toho, aby zbystřila a dávala pozor, tak se věnovala svému telefonu.

O pár sekund později byly slyšet rány a strašlivé zvuky. „Přejela jsem psa,“ zděsila se Polka. Bohužel měla pravdu.

UPOZORNĚNÍ: Video může být pro diváky znepokojivé.

Byla slyšet ohromná bolest, ve které bylo nebohé zvíře. Streamerka volala po vlastníkovi, marně. Následně z místa odjela.

Jde o další případ nezodpovědného řízení vysílajících. Tentokrát to bohužel odnesla i živá bytost. Je možné, že pes byl zachráněn, pravděpodobnost je však po přejetí autem malá.

Je možné, že nezodpovědnost mohla panovat i na straně vlastníka zvířete. To ale rozhodně řidičku neomlouvá.

Streamerka byla na Twitchi zabanována. To je ale málo. Podobná nezodpovědnost na silnice nepatří. Odebrání řidičského průkazu by mělo okamžitě následovat. V minulosti už bylo v Polsku potrestáno několik podobně vysílajících a případ Sidneuke by neměl dopadnout jinak.

Zdroj: boop.pl
Štítky: Twitch, stream
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).