Přejít k hlavnímu obsahu

Hrdý reprezentant Česka ve světě. NEOFRAG si zahraje o největší turnaj roku

19. 2. 2023 | 09:32 Counter-Strike 2 Reportáž
Česká CS:GO scéna dlouho neměla tak špičkového mladého hráče, jakým je Adam „NEOFRAG“ Zouhar. Člen týmu OG sice nepatřil mezi hlavní hvězdy uzavřené kvalifikace na RMR vstříc BLAST.tv Paris Majoru, důležité však je, že všichni šlapali jako jeden stroj. I přes bolestivou absenci kapitána tak OG postupují do Kodaně, kde si zahrají o postup na nejdůležitější turnaj.
Adam „NEOFRAG“ Zouhar
Adam „NEOFRAG“ Zouhar
Zdroj: HLTV.org

Adam „NEOFRAG“ Zouhar vloni přestoupil do OG a hned ve svém prvním roce mimo domácí rybníček postoupil na největší turnaj světa CS:GO. V Riu de Janeiru sice OG neprošli do druhé části, česká stopa však byla historická. NEOFRAG je teprve druhým českým hráčem, který se na turnaji kategorie Major představil. Rád by jednou překonal Tomáše „oskar“ Šťastného, jenž se mezi absolutní špičkou ukázal čtyřikrát.

Tentokrát musela evropská sestava vykročit na cestu už v uzavřené kvalifikaci. Pro postup na evropské RMR bylo potřeba třikrát zvítězit, přičemž nejvyšší nasazení neposlalo proti OG ty nejtěžší soupeře. V prvním dni sice zaváhali proti HEET, ale výhrami nad JANO a Anonymo Esports si vysloužili dvě šance na úspěch.

Důležité je přitom zmínit, že s týmem z osobních důvodů aktuálně nehraje kapitán Nemanja „nexa“ Isaković, ale záskok v podobě Neofragova předchůdce Nikolaje „niko“ Kristensena. O to je cesta složitější.

Oslabení OG se však nezalekli a proměnili hned první možnost. Proti týmu Aurora zářil především Abdul „degster“ Gasanov, výhra 2:0 (16:11, 16:5) znamená postup na rozhodující regionální turnaj v Kodani, kde se už ukáže kompletní evropská špička. NEOFRAG je aktuálně pouhé tři výhry od svého druhého Majoru!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.