Přejít k hlavnímu obsahu

Legendární sniper sní o domácím Majoru. Byl hlavní hvězdou klíčového zápasu

19. 2. 2023 | 12:23 Counter-Strike 2 Příběh
Někdejší MVP Majoru a několikanásobný top 10 hráč světa měl dvouletou pauzu a nebylo jasné, jestli se na profesionální CS:GO scénu ještě vrátí. Major 2023 v Paříži ale všechno změnil. Kenny „kennyS“ Schrub na sobě maká, aby si vybojoval možnost ukázat se domácímu publiku. V týmu jej navíc doprovází Nathan „NBK-“ Schmitt, další pamětník vyhraného Majoru.
Kenny „kennyS“ Schrub
Kenny „kennyS“ Schrub
Zdroj: Falcons

Od samého počátku CS:GO nebylo na scéně mnoho obávanějších sniperů. Herní styl Kennyho „kennyS“ Schruba s AWP dokonce nejsilnější zbrani ve hře přinesl i nerfy, po kterých už nebyl tak efektní, ale až do roku 2017 patřil mezi absolutní světovou špičku. V G2 Esports se však před dvěma lety stáhl a dlouho to vypadalo, že jako další z mnoha hráčů přejde VALORANT, nebo bude jen tvořit obsah. Přišel ale comeback.

12. září 2022 totiž BLAST.tv oznámila místo konání dalšího Majoru, který se uskuteční pod Eiffelovou věží. Jen o dva měsíce později měl kennyS angažmá, o kterém jeho fanoušci možná ani nesnili. Magic Stick se vrátila do akce pod křídly Falcons, což je organizace ze Saúdské Arábie disponující francouzským CS:GO týmem. Už tři měsíce před Kennym se k sokolům přidal Nathan „NBK-“ Schmitt, další francouzská ikona.

27letý sniper se do konce roku hledal, vánoční pauza mu však prospěla a letos už září. Statisticky je na tom lépe už jen Alexandre „bodyy“ Pianaro, další ze známých postav, která s Kennym a NBK- dlouho střílela za G2, tehdy druhý nejlepší tým světa. Falcons se vyškrábali na 35. pozici HLTV žebříčku a zajistili si pozvánku do uzavřené kvalifikace na Major. KennyS tak na cestě za splněným snem přeskočil bolestivé otevřené boje.

Uzavřená část už je minulostí a sokoli si doletěli pro postup. Jedinou porážku utržili od Apeks s Martinem „STYKO“ Stykem, kde mělo AWP minimální vliv na hru. Při všech třech výhrách nad HONORIS, Illuminar Gaming a 500 to byl právě kennyS, který nastřílel gigantické počty AWP killů. V řeči čísel byl čtvrtým nejlepším hráčem celé kvalifikace, kromě toho byl nejdůležitějším faktorem u rozhodující postupové výhry.

Poslední krok musejí Falcons udělat začátkem dubna, kdy se v Kodani odehraje evropské RMR. Celkem má starý kontinent na pařížském Majoru rezervovaných 17 slotů, pro postup do hlavního města země galského kohouta je tak potřeba třikrát vyhrát ve swissu, nebo se skóre 2-3 ovládnout bracket o 17. místenku. KennyS a spol. určitě udělají vše pro to, aby si šanci si zahrát před domácím publikem nenechali ujít.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.