Přejít k hlavnímu obsahu

Legendy byly proti historickému českému úspěchu. Miley však čeká druhá šance

19. 2. 2023 | 17:36 Counter-Strike 2 Reportáž
Oblíbená analytička a streamerka Ljudmila „Miley“ Mikitová v uplynulých dnech usilovala o postup do nejvyšší ženské CS:GO soutěže v Evropě. Její sestava však bohužel v rozhodujícím duelu kvalifikace nestačila na tým WeRunThisPlace. Není ale všem dnům konec.
Ljudmila „Miley“ Mikitová
Ljudmila „Miley“ Mikitová
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Ljudmila „Miley“ Mikitová se vedle prezentování svých dovedností na kameru dlouhodobě snaží prosadit i na profesionální herní scéně. Kapitánka národního týmu se tentokrát spojila s týmem ICBMF, v jehož čele je zkušená hráčka Julie „Monkey D. Julie“ Chehab. Společně se ICBMF pokusily o postup do ESL Impact.

Třetí sezóna přelomové ženské soutěže s nejvyššími prize pooly v historii čekala první otevřená kvalifikace. Miley a spol. v konkurenci 23 týmů zvládly první den a v závěru pavouka dělily ICBMF od postupu jen dvě výhry. Tu první po několika těsných mapách proti cute dokázaly vybojovat a zbýval jim poslední krůček.

Jejich soupeřkami v rozhodujícím kole byly hráčky WeRunThisPlace, kde se k CS:GO na čas vrátily jedny z nejúspěšnějších ženských postav všech dob, Julia „juliano“ Kiran a Zainab „zAAz“ Turkie. Oprášit dovednosti se jim podařilo dokonale a hladkými výhrami 16:8, 16:6 ICBMF vyřadily a do ligy postoupily.

Po prohře sice v táboře Miley a jejího týmu převládalo zklamání, stále se však chystá druhá kvalifikace, kde mohou uspět. Oblíbená tvář české esportové scény by ráda navázala na Slovenku Katarínu „Kat“ Vaškovou, jejíž tým Nigma Galaxy dominuje ženské scéně. Druhý kvalifikační turnaj se odehraje 24. až 26. února.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.