Přejít k hlavnímu obsahu

21 vítězství za 7 dní! Turecký tým hrál několik turnajů najednou, ve všech dokázal uspět

20. 2. 2023 | 11:30 Counter-Strike 2 Příběh
Parádní příběh oddanosti ke kariéře profesionálního hráče Counter-Strike: Global Offensive o víkendu napsal turecký tým Eternal Fire. Ten v uplynulých dnech bojoval o postup z otevřených bojů až do finální části kvalifikace na největší turnaj roku, což je samo o sobě vysilující. Vedle toho ale odcestoval i na Maltu, kde úspěšně bojoval o titul Champion of Champions Tour. Po 37 odehraných oficiálních mapách za pouhých 7 dní na sebe hráči musí být skutečně pyšní.
Eternal Fire s trofejí pro vítěze CCT Central Europe Finals
Eternal Fire s trofejí pro vítěze CCT Central Europe Finals
Zdroj: Champion of Champions Tour

Eternal Fire se v regionálním bodování nacházeli pod čarou pro zisk pozvánky do uzavřené kvalifikace na RMR (Regional Major Rankings turnaj, odkud se postupuje na Major). Podobně jako české týmy v čele se SINNERS tak museli projít neúprosnými otevřenými boji, do kterých se zapojilo přes 700 týmů ze všech koutů Evropy. První pokus EF nevyšel, ve druhém případě ale klíčový duel vyhrát dokázali. Druhou otevřenou kvalifikaci dokonce celou opanovali, když za tři dny hraní od rána do noci vyhráli 14 map z celkových 16.

I když se taková porce oficiálních zápasů, kde jedno zaváhání znamená zmaření hlavního cíle první poloviny roku, může zdát jako vysoká, Eternal Fire byli teprve na začátku. Všechny úspěšné týmy z kvalifikace v následujících čtyřech dnech čekala uzavřená část o postup na RMR, turecký celek však ve stejnou chvíli odcestoval na Maltu, kde se ve stejné době zúčastnil CCT Central Europe Finals o 100 tisíc dolarů.

Plánování zápasů bylo velice náročné, organizátorům obou turnajů se však podařilo vyhnout jakýmkoli kolizím, možná i dílem štěstěny, která psala krásný příběh. Nejdůležitější byla kvalifikace na Major, kde v prvním dni sice Eternal Fire nestačili na 9INE, ale poté už nezaváhali, v sobotu si zajistili postup a mohli si poprvé oddechnout. Ne však plně odpočinout, ačkoliv skóre 3-1 ve swissu znamenalo, že nemuseli hrát v neděli, kdy vrcholil turnaj CCT. Některé dny přitom začínali hrát v 10:00 a končili až někdy kolem půlnoci.

V souběžně hraném turnaji CCT jednou zakopli ve skupině, se stejným týmem zaváhali i v play-off, jenž se ale naštěstí hrálo formátem dvojité eliminace. Stále tak měli možnost postoupit do finále. To se skutečně podařilo a do třetice se hráči Eternal Fire mohli radovat. Možná vůbec nejnáročnější týden svých kariér totiž zakončili výhrou 2:1 nad Bad News Eagles, aktuálně 21. nejlepším týmem světa, a pozvedli nad hlavu trofej.

Hráči turecké organizace celkově za jeden týden odehráli neuvěřitelných 37 ostrých map s bilancí 29-8, polovinu proher přitom utržili proti BNE, a finálový triumf tak byl o to sladší. Samostatných zápasů odehráli 25, z nichž vyhráli 21 a jen čtyřikrát prohráli. Náročné byly především čtyři dny hraní dvou turnajů současně, z nichž jeden byl offline. Při náloži 21 map se v podstatě nezastavili, nemluvě o přípravě a oddychu.

Eternal Fire se však nezalekli, odolali fyzickému i psychickému tlaku, odnesli si 50 tisíc dolarů, ale nejvíce je musí těšit kvalifikace na RMR. Na něm budou mít šanci se vrátit mezi smetánku. Odpočinek je ale nečeká, protože už ve středu vlétnou do ESL Pro League, Ligy mistrů světa CS:GO. Jak se říká, grind nikdy nekončí.

Co všechno Eternal Fire odehráli za uplynulý týden?
Název turnajeDatumZápasyMapy
Otevřená RMR kvalifikace #113. – 14. 2.5:15:2
Otevřená RMR kvalifikace #214. – 15. 2.8:09:0
Uzavřená RMR kvalifikace16. – 18. 2.3:14:1
CCT Central Europe Finals16. – 19. 2.5:211:5
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.