Přejít k hlavnímu obsahu

Další bolestivé vyřazení. SINNERS si nechali utéct postup v EDC mezi prsty

20. 2. 2023 | 18:46 Counter-Strike 2 Reportáž
European Development Championship v minulosti přinesl SINNERS několik cenných kovů, na sedmé vydání ale nebudou vzpomínat v dobrém. V neděli byli dvě kola od postupu, namísto toho spadli do zápasu o přežití, které dnes nezvládli a v play-off se tentokrát nepředstaví.
Patrik „Zero“ Žúdel
Patrik „Zero“ Žúdel
Zdroj: SINNERS

Jednoznačnou výhrou 16:3 nad GenOne začala cesta SINNERS v pořadí už sedmým European Development Championship. Vypadalo to tak, že by mohli navázat na úspěch z konce minulého roku, kdy dokráčeli až do semifinále. Od druhé mapy druhého zápasu ve skupině se ale vše začalo bořit jako domeček z karet.

Do BO3 duelu proti Partizan Esports vlétli sebevědomou výhrou Vertiga v poměru 16:4. Na následném Anubisu rovněž vedli 11:8, 13:10 a následně i 14:13, koncovka jim však nevyšla a zažili si tedy další bolestivou prohru 14:16, která je provází stále častěji. Porážku v zápase dokonala demolice 5:16 na mapě Nuke.

Čekal je tedy souboj o druhé postupové místo, v němž dnes vyzvali tým VOYVODA. Bulharská pětice, kterou reprezentuje bývalý hráč ENTERPRISE Deyvid „h4rn“ Benchev, ovládla volbu hříšníků Overpass 16:8 a vedení v sérii proměnila v postup výhrou Mirage 16:7. SINNERS se naopak s turnajem rozloučili.

Mašina se rozjíždí pomalu a dosavadní letošní výsledky si trojnásobní mistři ČR za rámeček nedají. Daleko dokráčeli v obou kvalifikacích na IEM Rio i BLAST.tv Paris Major, ani v jednom případě ale nedokázali udělat poslední krok. Jediným úspěšným turnajem je CCT North Europe Series #3, kde došli do čtvrtfinále.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.