Přejít k hlavnímu obsahu

Souboj o miliony a postup do Ligy mistrů. Odhalujeme podobu Tipsport MČR CS:GO 2023

27. 2. 2023 | 13:15 Counter-Strike 2 MČR
Nejprestižnější český turnaj Tipsport MČR CS:GO se vrací s lukrativními odměnami i četnými novinkami. Týmy si letos v rámci čtyř živých akcí rozdělí přes 4 200 000 Kč. Díky exkluzivnímu partnerství PLAYzone s organizátorem ESL se navíc vítěz Tipsport CS:GO v Bratislavě a Tipsport MČR v Brně porve o postup mezi světovou elitu. Zapojit se přitom může naprosto každý.
Tipsport MČR CS:GO 2023
Tipsport MČR CS:GO 2023
Zdroj: PLAYzone

Mistrovská sezona poběží od března do listopadu a nabídne několik vrcholů. Z Prahy se přes Bratislavu a znovu Prahu dostaneme do Brna, kde na tradičním místě poznáme nové mistry České republiky v CS:GO. Generálním a titulárním partnerem je společnost Tipsport, u které je esport šestým nejsázenějším sportem.

„V loňském roce jsme odstartovali revoluci v esportu, která přepsala historické tabulky českého esportu,“ říká Martin Ptáčník ze společnosti Tipsport. „Zaznamenali jsme rekordy ve sledovanosti i v zájmu sázkařů. O projektu psala česká i zahraniční média. Společně s PLAYzone se nám podařilo posunout českou scénu kupředu. I v roce 2023 Tipsport přinese fanouškům esportu, sázkařům i široké veřejnosti spoustu skvělých zážitků, napínavých zápasů a neopakovatelných momentů, stejně jako jedinečnou nabídku sázkových příležitostí,“ doplňuje Ptáčník.

Termíny finálových částí jednotlivých zastávek
Tipsport CS:GO Praha #17. až 9. dubna
Tipsport CS:GO Bratislava27. a 28. května
Tipsport CS:GO Praha #213. až 15. října
Tipsport MČR CS:GO Brno24. a 25. listopadu

Všechny čtyři turnaje vyvrcholí před živým publikem, poprvé se nejlepší česko-slovenské týmy představí ve Vodafone PLAYzone Areně. Ze zastávek Tipsport CS:GO Road to MČR, ve kterých budou upřednostněny pouze domácí celky, a to díky větší vyrovnanosti zdejší scény, si vítězové odnesou 250 tisíc korun.

Na šampiona Tipsport MČR v Brně čeká 1 milion korun a postup do kvalifikace na ESL Pro League. Prestižní pozvánky do této evropské soutěže se dočká i vítěz turnaje v Bratislavě. Z hlediska financí si mezi sebou účastníci rozdělí 4 200 000 korun skrze prize money, dotace pro týmy a speciální bonus za práci s fanoušky.

Tipsport MČR CS:GO
Tipsport MČR CS:GO
Foto: PLAYzone (Radim Madarász)

„I letos bude závěr sezony okořeněn soubojem o rovný milion korun. Každý vítěz turnaje série Tipsport Road to MČR odejde bohatší o dalšího čtvrt milionu korun,“ říká Pavel Kristián, hlavní organizátor Tipsport MČR CS:GO. „Celkové finanční odměny jsme se letos rozhodli rozdělit i na další náklady, které mají za cíl ulehčit rozpočtům zúčastněných týmů. Proto se v roce 2023 více zaměříme na proplacení položek, jako je strava, ubytování či cestovní náklady. Pro týmy jsme si připravili také motivaci v podobě fanouškovského bonusu. Ten nám umožní blíže spolupracovat s organizacemi a společně tak rozšiřovat esportovou komunitu u nás,“ vysvětluje Kristián.

Rozdělení výkonnostní složky na základě umístění
 Tipsport MČR CS:GOZastávky Tipsport CS:GO
1. místo1 000 000 Kč250 000 Kč
2. místo400 000 Kč100 000 Kč
3. místo200 000 Kč50 000 Kč
4. místo120 000 Kč30 000 Kč

Tři turnaje Tipsport CS:GO Road to MČR se budou skládat z několika částí. Všichni hráči, nezávisle na věku či dovednostní úrovni, se už nyní mohou začít připravovat na kvalifikační turnaje. Otevřenost pro všechny patřila vždy mezi výsady seriálu MČR, stačí jen dát dohromady pětičlennou partu a vykročit na cestu.

Harmonogram první zastávky Tipsport CS:GO Praha
4x Otevřené kvalifikace4., 5., 11., 12. března
Uzavřená kvalifikace17. až 19. března
Skupiny main eventu24. až 26. března
Double Elim. play-off7. až 9. dubna

Otevřenou a uzavřenou kvalifikaci následuje hlavní fáze, odkud čtyři týmy postoupí do Prahy či Bratislavy. MČR body je možné sbírat i v zahraničních soutěžích, na základě celoroční klasifikace poté na Tipsport MČR CS:GO postoupí osmička vyvolených týmů. Mezi profíky se může zkusit probojovat každý vášnivý hráč.

„Letos startuje už 12. ročník MČR v Counter-Strike: Global Offensive. Po celou tuto dobu prosazujeme myšlenku, že mistrem Česka se může stát každý. A ani tato sezona nebude výjimkou. Amatérům se tak otvírá jedinečná možnost, jak můžou poměřit své dovednosti s česko-slovenskou špičkou a potkat své idoly přímo ve hře. A kdo ví, třeba letos do ESL vyšleme dosud neobjevené talenty,“ vzkazuje Lukáš Pleskot, výkonný ředitel agentury PLAYzone.

SINNERS: vítězové Tipsport MČR CS:GO 2022
SINNERS: vítězové Tipsport MČR CS:GO 2022
Foto: PLAYzone (Radim Madarász)

Ve hře bude také Tipsport Grand Slam, tedy finanční bonus ve výši 2 milionů korun nad rámec prize money. Speciální odměnu automaticky získá tým, kterému se podaří zvítězit v pěti z osmi po sobě jdoucích turnajů. Už tuto sezonu se to může podařit libereckým SINNERS či pardubickému Dynamu Eclot.

Turnajů se totiž letos mohou zúčastnit jenom týmy z Česka a Slovenska. Ty se tak budou moci divákům předvést ve větším počtu a potvrdit tak neustále se zvyšující úroveň a vyrovnanost lokální scény.

Titulárním partnerem je sázková kancelář Tipsport, dalšími partnery jsou HAL3000, RedBull, KFC, AORUS.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.