Přejít k hlavnímu obsahu

Evropská mašina s dánským IGL dominuje. Připomínal mi karrigana, říká hvězda týmu

23. 2. 2023 | 16:16 Counter-Strike 2 Rozhovor
Jeden vyhraný titul a G2 Esports jsou k nezastavení. Po vítězství na IEM Katowice mají dokonce ve světovém žebříčku maximální počet bodů. Důležitým tmelem směsice světových hvězd je Rasmus „HooXi“ Nielsen, u kterého se pochybovalo, jestli na Tier 1 úroveň bude stačit, ale očividně jeho přínos je přesně takový, jaký tým potřebuje, jak říká Nikola „NiKo“ Kovač.
Rasmus „HooXi“ Nielsen
Rasmus „HooXi“ Nielsen
Zdroj: ESL Counter-Strike

Rasmus „HooXi“ Nielsen do G2 Esports přestoupil z Copenhagen Flames, jeho příchod hned vyvolal celou řadu otázek. První měsíce po změnách v sestavě se nedařilo a pochybnosti byly o to silnější. G2 však našli správnou cestu, vyhráli BLAST Premier World Final a začátkem měsíce také IEM Katowice, jeden z nejdůležitějších turnajů světa, kde už patřili mezi favority. Pohled na HooXiho a celý tým je rázem úplně jiný.

Dalším turnajem je ESL Pro League, kde si kapitána spolu s Nikolou „NiKo“ Kovačem pozvali analytici po první výhře na rozhovor. Bosenská opora se vrátila právě do doby, kdy se HooXi stal překvapivou posilou.

Tohle se jen tak nevidí

„Pamatuju si, že když jsme tehdy s naším manažerem mluvili a snažili se najít nejvhodnější doplněk sestavy, tak HooXi byl pro mě jasnou volbou,“ prozradil NiKo. „Když se podíváte, jak hrál za CPH Flames, tak se obětoval hodně pro tým, chodil první a nežádal o pozice, které musí hrát hvězdy. Udělá pro tým úplně všechno a myslím, že právě tohle nám v minulých sestavách tolik chybělo,“ doplnil. „Tenkrát mi hodně připomínal karrigana, přesně to jsme v naší sestavě také potřebovali,“ přirovnal svého kapitána k nejuznávanějšímu in-game lídrovi současnosti.

„Máme celou řadu hvězd, ale potřebujeme i někoho, kdo bude schopný se obětovat pro tým a hrát nejhorší pozice,“ zmínil NiKo neoblíbený úděl. „Nehraje je ale proto, že je k nim donucen, ale protože ví, že je to pro tým nejlepší. Není mu to příjemné, ale ví, že to funguje. Myslím, že se do našeho týmu perfektně hodil,“ vychválil HooXiho.

G2 Esports budou na cestě ESL Pro League pokračovat dnes od 19:30. Navázat na výhru proti Eternal Fire, kteří je málem zaskočili na mapě Nuke, budou chtít proti Cloud9. Zápas můžete sledovat u nás na Twitchi.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.