Přejít k hlavnímu obsahu

Svalnatý streamer na Majoru? Lobanjica a jeho tým se poperou o postup na RMR

24. 2. 2023 | 12:14 Counter-Strike 2 Preview
Nikola „Lobanjica“ Mijomanović není sice profesionálním hráčem, mezi profíky je však oblíbenou postavou, především ve FACEIT Pro League, kde patří mezi nejvýraznější osobnosti. Tentokrát se však spojil se spoluhráči z FPL na týmové scéně. Cíl? Kvalifikovat se na Major.
Nikola „Lobanjica“ Mijomanović
Nikola „Lobanjica“ Mijomanović
Zdroj: osobní archiv

Kdo někdy viděl jakékoliv vysílání z oblíbené FPL, musel o Nikolovi „Lobanjica“ Mijomanovićovi určitě slyšet. Tentokrát se Černohorec ale ukáže na mnohem prestižnějším streamu, spolu se svojí partou POGGERZ totiž postoupil do uzavřené kvalifikace pro východní Evropu. Z ní vede cesta přímo na Asia-Pacific RMR.

V tomhle regionu se Evropan může zúčastnit proto, že se již potřetí do kvalifikačního Major cyklu zapojil se třemi spoluhráči ze Sýrie. Pětici doplňuje neméně známý tvůrce Shuaib „D0cC“ Ahmad. V minulosti neprošli přes otevřenou kvalifikaci, ale před dvěma lety naopak dokázali postoupit na prestižní BLAST Showdown.

Z osmi celků postoupí na asijsko-pacifickou Major kvalifikaci dva nejlepší. V HLTV žebříčku se přitom nachází jen Invictus International, takže šance jsou pro všechny otevřené. Mnoho týmů reprezentují hráči z jiných regionů, například Hubert „szejn“ Światły a Filip „tudsoN“ Tudev hrají za Divine Vendettu.

Uzavřený turnaj pro Blízký východ a Afriku začíná v pátek, postupující z Double Elimination pavouka poznáme v neděli. Lobanjica a spol. budou reprezentovat Twisted Minds, kam před turnajem zamířili.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.