Přejít k hlavnímu obsahu

Emerickson před finále: Jsem hladovější. Cítím se dobře a věřím si

26. 2. 2023 | 09:45 EA SPORTS FC 24 Rozhovor
Po nepovedeném začátku sezóny se Jan „Emerickson“ Krupička dostává do své tradiční formy. Vítěz ankety eFotbalista roku 2021 postoupil do finálové osmičky třetí zastávky MČR FIFA powered by Hyundai. V neděli 26. února se tak představí před fanoušky ve Vodafone PLAYzone Areně. „Mnoho offline turnajů tuto sezónu zatím nebylo, takže jsem rád, že jsem se na 3. zastávku dostal do nejlepší osmičky hráčů,“ těší reprezentanta pražské Sparty.
Jan "Emerickson" Krupička
Jan "Emerickson" Krupička
Zdroj: Instagram.com/@emethegod

Po dlouhé době se znovu podíváš na offline turnaj. Jak se těšíš? Jsou pro tebe LAN soutěže něco víc?

Rozhodně. Je to něco jiného než hrát z domu. Má to větší kouzlo. Mnoho offline turnajů tuto sezónu zatím nebylo, takže jsem rád, že jsem se na 3. zastávku dostal do nejlepší osmičky hráčů.

Na podzim se ti vůbec nedařilo. Čím to bylo?

Bylo to jedno z těch období, kterým si hráč projde 1-2x za sezónu. Je to přirozené. Párkrát mě potkala i smůla v rozhodujících momentech. V takových chvílích samozřejmě dostává zabrat psychika a sebevědomí hráče. Já ale věděl, že se to brzy musí otočit. A nakonec se tak stalo. Cítím se zase dobře a věřím si.

Před třetí zastávkou už byla tvoje forma mnohem lepší. Změnil jsi něco ve své hře, nebo ti jen sedla meta?

Zůstával jsem stále u svého stylu hry a vyplatilo se to. Meta se od posledních updatů nějak extrémně nezměnila, takže nebyl důvod něco měnit.

Kvalifikaci ovládla Plzeň

Kvalifikace ovládl Laky. Je pro tebe největším favoritem na vítězství?

Laky je vždy jeden z těch větších adeptů na úspěch v turnajích. Ať už má slabší nebo silnější období. Je velmi konzistentní a proto je vždy tak vnímán. Nicméně kdokoliv z té top 8 může vyhrát. Je to single-elimination, takže jedna nepovedená BO2 a jedete domů. 

Ve čtvrtfinále tě čeká Adulackk. Připravuješ se nějak speciálně na tento zápas, případně na další kola?

Půjdu od zápasu k zápasu. V BO2 nemůžete polevit ani na sekundu, protože každý gól se počítá a máte v hlavě, že pokud se to jednou nepodaří, tak jste out. Vím, proti komu hraju a koho můžu potkat. Ale soustředím se na sebe a věřím pevně ve své schopnosti.

Nechybí ti herní praxe oproti ostatním, když nehraješ v e:LIZE?

Vůbec. Hraju hodně i tak. Paradoxně to vnímám tak, že nejsem přehraný a jsem více hladový na dalších turnajích a kvalifikacích. Zkrátka je tam větší chuť i přes to, že nehraju momentálně e:LIGU.

Propad Cristiana Ronalda

V posledních týdnech si hráči často stěžují na proma. Jak se ti líbí content od TOTY?

Vadí mi, že se recyklují ty samé karty furt dokola. Po TOTY jsem ale upřímně očekával nějaké silnější karty než nám EA dala.

Máš nějakého oblíbence ve svém současném mančaftu?

V mém normálním týmu na Rivals a WL to bude TOTY Haaland. V tom druhém týmu na turnaje to bude TOTY Gullit.

Jak ti sedí hraní se dvěma různými jedenáctkami ve FUT a na turnajích?

Oba dva týmy jsou velmi kvalitní a nemám nějak problém se switchnout a hrát s tou druhou jedenáctkou. Hostovačky prospěly mému stylu hraní a sedí mi to. Mám i dost stejných hráčů, které mám i v tom týmu, který vlastním, takže není problém se zvykáním si na jiné hráče. 

V neděli jdeš do akce. Jaký je tvůj cíl?

Minimum bude top 4 z pohledu bodů do celkové MČR tabulky a samozřejmě bych se chtěl podívat i do finále. Uvidíme, jestli se mi to povede.

MČR FIFA powered by Hyundai
MČR FIFA powered by Hyundai
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).