Přejít k hlavnímu obsahu

Slávistický šampion CptKubajz: Nejlehčí penalty, co kdy byly. Ambice? Jen ty nejvyšší

28. 2. 2023 | 12:10 EA SPORTS FC 24 Rozhovor
Poslední měsíce se Jakub „CptKubajz“ Pudil drží mezi nejužší špičkou domácí FIFA scény. Svou formu si přivezl i do Vodafone PLAYzone Areny, kde ovládl třetí zastávku MČR FIFA powered by Hyundai. Ve finále porazil teplického Petra „Pan_Peca“ Straku. Oslavil tak první větší úspěch na LAN turnaji. „Aklimatizace mi pomůže do grand finále,“ věří reprezentant Slavia esports.
Vítěz třetí zastávky MČR FIFA powered by Hyundai
Vítěz třetí zastávky MČR FIFA powered by Hyundai
Zdroj: PLAYzone

Druhé finále sezóny, tentokrát vítězné. Čekal jsi tak úspěšný začátek MČR turnajů?

Kdyby mi tohle někdo řekl na začátku ročníku, asi bych si myslel, že to není pravda, protože jsem se dost hledal. Zpětně mě hrozně mrzí, že jsem se nedostal na zastávku v Brně. Myslím si, že mi hodně ve hře pomohla eCL a FGS kvalifikace, od té doby jsem se začal cítit lépe a je to vidět i v e:LIZE. 

Do turnaje jsi šel jako sedmý nasazený. Jaké byly ambice?

Ambice byly určitě zase nejvyšší. Řekl bych, že pokud bych tam jel s tím, že se někoho bojím a nemůžu ho porazit, tak bych tam nemusel jezdit. Vlastně jsem ve čtvrtfinále porazil Matejse, se kterým jsem všechny tři kvalifikace vypadl. Také je pro mě velký rozdíl hrát jen kvalifikaci, nebo přímo finálový turnaj a ještě offline.
 
V zápase s Matejsem padlo málo gólů, čím si to vysvětluješ?
 
Zaprvé, jak zmínil Matejs v pozápasovém rozhovoru, EA neměla svůj den v odpoledních hodinách a gameplay byl hodně pomalý. Myslím si, že jsme si šance oba dva vytvořili více než slibné, ale hra asi chtěla, aby góly nepadaly. Zadruhé jsme měli více času na přípravu a analýzu soupeřů, což rozhodně do obrany pomůže obzvlášť proti Matejsovi, který má jeden z nejlepších, ne-li nejlepší útok u nás na scéně.

Netradiční gól
Netradiční gól
: PLAYzone

Dvakrát jsi musel rozhodovat v penaltách. Je to něco, co často trénuješ?
 
Abych byl upřímný, tak je vůbec netrénuju. Tento ročník jsou nejlehčí penalty, co kdy byly. Natáhnete penaltu na 3-3,5 baru, vyberete si stranu a doufáte, že soupeř tam neskočí. Já jsem prostě trefil víckrát stranu než moji soupeři.

Proti Emericksonovi jsi dal dva góly z přímáku. Byla to nějaká speciální technika?
 
Jo, přímáky se mi v této FIFA líbí a umím je kopat, za což musím poděkovat Pepovi, který mi ukázal, jak na to. U druhého přímáku mi to i Eme hodně ulehčil, díky tomu, že vyběhl ze zdi s krajními hráči. Dalším faktorem je Messi, který má přesně ten bug s tím, že 9/10 přímáků dá, i když soupeř stojí s hráčem na brankové čáře. Ostatně taky všechny jeho staty na přímé kopy jsou 99.

Finále proti Pecovi jsi nakonec vyhrál v prodloužení, co rozhodovalo?
 
Peca hrál výbornou FIFU už od čtvrtfinále, hlavně do útoku. Myslím si, že rozhodly asi nervy a zkušenosti. 

Kdybys měl vybrat jednu kartu, která byla v neděli nejlepší, pro jakou by ses rozhodl?
 
Musíš říct asi kartu, od které se to očekává, a to je TOTY Mbappé. Hlavně ve finále rozjel one man show, ale celý tým určitě šlapal výborně. Jsem rád za hostovačky, díky kterým máme všichni stejné podmínky, jako je tomu u všech ostatních esport titulů.

Jakub "CptKubajz" Pudil
Jakub "CptKubajz" Pudil
: PLAYzone

Kam ve své kariéře řadíš své včerejší vítězství?

Nějaké větší úspěchy už mám díky tomu, že to je v uvozovkách jen zastávka. Ale zase to byl první offline turnaj, kde jsem uhrál výsledek a myslím si, že mi tato aklimatizace pomůže do grand finále.
 
Jak se ti hrálo ve Vodafone PLAYzone Areně?

Vodafone PLAYzone Arena je naprostá bomba. Měli jsme, dá se říct, nejlepší podmínky. Practice roomka, stage, jídlo, organizace. Není nic, na co bych si mohl stěžovat. A jsem rád, že něco takového tu v ČR máme.
 
Čeká nás ještě jedna zastávka a následně finále. Přemýšlel jsi už nad tím, co bys na grand finále považoval za úspěch?

Tak s výsledky, které zatím před grand finále mám, bych se chtěl na poslední zastávce minimálně porvat o první místo v celkové kvalifikaci a jet na MČR jako první nasazený. Asi se budu opakovat, ale pokud bych si nevěřil a nejel tam s tím celé grand finále vyhrát, nemusel bych tam ani jezdit.
 
Jaké jsou tvé nejbližší plány ve FIFA? Čekají tě například další turnaje kromě MČR?

Tak pokud vím, čeká nás e:LIGA, kterou máme zatím rozehranou výborně a tři kola před koncem se zápasem k dobru okupujeme čtvrtou příčku. Moc bychom chtěli s klukama vyhrát a konečně přivést titul na Slavii.

MČR FIFA powered by Hyundai
MČR FIFA powered by Hyundai
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).