Přejít k hlavnímu obsahu

Medaile pro české reprezentanty? Mistrovství světa vyvrcholí o víkendu

1. 3. 2023 | 13:26 NHL Preview
Další ročník IIHF eWorld Championship vychází českému národnímu týmu na jedničku. Josef „Pepcastachurcik“ Stachura letos kooperuje s Vojtěchem „Krchy11“ Krchem, který se jako aktivní hokejista propracoval i mezi domácí NHL špičku, a společně už na turnaji dokráčeli do semifinále. Loňský úspěch už je vyrovnaný, o jeho překonání budou usilovat o víkendu.
Krchy11 a Pepcastachurcik
Krchy11 a Pepcastachurcik
Zdroj: IIHF Gaming

Po úspěšné skupinové fázi narazil český tandem ve čtvrtfinále na Lotyšsko. Češi potvrdili roli favorita a v součtu čtyř zápasů triumfovali 15:8. Ocelář Josef „Pepcastachurcik“ Stachura dvakrát zvítězil, jedinou dílčí porážku utržil Vojtěch „Krchy11“ Krcho ve třetím duelu. Postup do semifinále to ale nijak neovlivnilo. Z dvanácti zápasů má česká dvojice bilanci 10 výher a 2 porážek, srovnání s elitou však přijde až nyní.

Stejně jako před rokem se fanoušci mohou těšit na semifinálové porovnání zámořské školy s tou evropskou. Vloni Češi nestačili na USA jasně 4:12 a finále jim uteklo. Tentokrát je ale čeká Kanada, kterou v loňském roce pro změnu skolili už ve čtvrtfinále. Tehdy šlo o největší překvapení turnaje, touha po odplatě bude silná.

Kanadský tým, stejně jako ten český, prošel od loňské sezóny jednou změnou. Pepcastachurcik se opět porve proti hráči s přezdívkou Regs84, kterého loni porazit nedokázal, zatímco Krchy11 vyzve CadCookse. Kanada opanovala svoji skupinu a ve čtvrtfinále jednoznačně přejela Švýcarsko 22:9. Formu tedy načasovali její hráči výtečně. Poradí si Češi se silným soupeřem? Semifinále si můžete naladit v sobotu od 18:00.

„Čeká nás mimořádně silný tým, který je pasován na celkový triumf. Landry má obrovské zkušenosti, patří mezi nejlepší na světě. K Regsovi není o čem mluvit, ten nemá na virtuálních kluzištích konkurenci. Touží po zlatu a je připravený nám oplatit porážku z minulého roku. Pokud budeme proměňovat šance a štěstí bude při nás, můžeme dokázat malé Nagano. Těším se a věřím, že můžeme i přes sílu Kanady uspět,“ vyjádřil se pro Hokej.cz Stachura.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.