Přejít k hlavnímu obsahu

Source 2 v CS:GO! Další indicie napovídá blížící se bombě, co skiny?

2. 3. 2023 | 12:04 Counter-Strike 2 Spekulace
Už se to zdá být ohraná písnička. Tentokrát by to ale konečně mohlo být ono. Další leaky totiž napovídají tomu, že Counter-Strike: Global Offensive se dočká obřího updatu. Za nadšením hráčů stojí NVIDIA, v jejíž nejnovějších driverech se nachází nový herní profil Counter-Strike 2 se dvěma spustitelnými soubory - csgos2.exe a cs2.exe.
CS:GO Source 2
CS:GO Source 2
Zdroj: youtube.com/@Cachorro1337

Leaky nepředstavených her nejsou u NVIDIA nic nového. Již v minulosti se na veřejnost díky driverům dostaly informace o připravovaných titulech, které ještě nebyly oficiálně oznámeny samotnými vývojáři.

Něco podobného se mohlo stát i v případě CS:GO. Jak upozornil Aquarius na Twitteru, NVIDIA přidala herní profil Counter-Strike 2, jehož součástí jsou soubory csgos2.exe a cs2.exe.

Druhý soubor je podle autora z roku 2014 a irelevantní. Důležitý je pouze csgos2.exe, jenž pochází přímo od Valve. To by mělo znamenat, že žádný nový Counter-Strike se nechystá, jde jen a pouze o Source 2. Skiny hráčů by tak měly být v bezpečí.

Zapoj se do kvalifikace

Co by mohl přinést Source 2?

  • zlepšení hitboxů
  • odstranění one way smoků
  • plynulejší gameplay pro většinu počítačů, stabilní FPS (lepší optimalizace)
  • více možností modování a dalších updatů

Hráči si často pod Source 2 představují v podstatě nový Counter-Strike. Nic takového ale nehrozí. Z absolutní většiny bude hra i po případném Source 2 updatu stejná.

I tak jde o důležitý krok kupředu. Game engine Source je zastaralý, v loňském roce oslavil již osmnácté narozeniny. Poprvé byl použitý v Counter-Strike: Source a Half-Life 2. CS:GO si zaslouží pořádnou novinku, jež hru posune dopředu.

Jak chystaná velká změna ovlivní esportovou sezónu? To se ukáže během roku i v Tipsport CS:GO MČR, záležet bude jen na načasování celého procesu. Zapojit se ale do nejbližších kvalifikací můžeš s týmem i ty!

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).