Přejít k hlavnímu obsahu

Kompletní domácí špička poprvé v akci. Ve hře je postup do hlavní části Tipsport CS:GO Praha

2. 3. 2023 | 14:36 Counter-Strike 2 Preview
První velká akce letošní sezóny Tipsport MČR CS:GO bude hostit osm týmů. Čtyři z nich poznáme už tento týden, odehraje se totiž rozstřel všech účastníků finále loňské sezóny. Vůbec poprvé se tak letos v jednom turnaji setká kompletní domácí špička v čele se SINNERS.
AWP hráči, kteří přes zimu převlékli dres a ukáží se na CZ/SK scéně
AWP hráči, kteří přes zimu převlékli dres a ukáží se na CZ/SK scéně
Zdroj: SINNERS / Sampi / HLTV.org

Na začátku roku se hýbaly ledy a v domácích týmech nezůstal kámen na kameni. Jenom dva účastníci Tipsport MČR CS:GO 2022 vyměnily jediného hráče, jinak řada celků zažila i velké přestavby. První poměření sil tak bude zajímavým ukazatelem. Rozstřel aneb dodatečná kvalifikace na Tipsport CS:GO Praha, první velký turnaj letošní sezóny, je sice takovou předehrou větších událostí, pro fanoušky ale bude zajímavá.

Tipsport CS:GO Praha
Tipsport CS:GO Praha
Foto: PLAYzone

Osmička pozvaných týmů byla na základě umístění na loňském finále rozdělena do dvou skupin. V nich se každý s každým utká v BO1 duelu, z obou skupin postoupí na Tipsport CS:GO Praha dva nejlepší týmy. Čtyři neúspěšné celky propadnou do uzavřené kvalifikace, kde si však stále mohou zajistit postup do turnaje.

Plán zápasů je rozepsán na čtvrtek od 18:00, týmy ale mají čas na dohrávky až do pátku 23:59. Sledovat celé dění můžete na Twitch kanálech jednotlivých týmů, které své zápasy přinesou svým fanouškům živě.

Sestavy týmů ve skupině A
SINNERSENTERPRISECryptovaUniverse
 Česká republika beastik
 Česká republika ZEDKO
 Česká republika SHOCK
 Česká republika oskar
 Česká republika dreez
 Slovensko system
 Česká republika leckr
 Česká republika zur1s
 Česká republika Pechyn
 Slovensko M1key
 Slovensko MAXX
 Slovensko zyored
 Česká republika PR
 Česká republika beryP
 Česká republika Darber
 Česká republika stinx
 Slovensko Feki
 Slovensko OxidE
 Česká republika suplicK
 Česká republika fernyx

Hlavním favoritem skupiny A budou jednoznačně SINNERS. Na jejich soupisce však můžeme vidět nové jméno, v tomhle rozstřelu totiž hříšníci vyzkoušejí Romana „dreez“ Čomora, dalšího z členů vlastní akademie. O druhé postupové místo by se měli poprat ENTERPRISE, jenž se na domácím poli poprvé ukážou s kompletně přebudovaným kádrem, a Cryptova, která naopak vyměnila jediného hráče. Universe složili sestavu na poslední chvíli a jsou černým koněm, který však v BO1 zápasech určitě může pozlobit.

Sestavy týmů ve skupině B
eSubaDynamo EclotEntropiqSampi.Tipsport
 Česká republika Kozlik
 Česká republika iNte
 Česká republika Crazyy
 Česká republika DOCKSTAR
 Česká republika hackshooter
 Česká republika K1-FiDa
 Česká republika nbqq
 Česká republika Valencio
 Česká republika Dytor
 Izrael anarkez
 Česká republika AJTT
 Česká republika MoriiSko
 Slovensko Rutk0
 Polsko snatchie
 Německo red
 Slovensko MATYS
 Slovensko sAvana1
 Slovensko T4gg3D
 Slovensko The eLiVe
 Česká republika blogg1s

Nejvýše nasazená do skupiny B je eSuba, která ale kvůli letošnímu dění bude platit za outsidera. Do hlavní sestavy se totiž přesunuli Youngsters, před nimiž stojí těžký úkol. Konkurovat jim totiž budou tři týmy s těmi nejvyššími ambicemi. Dynamo Eclot se nově opírají o služby Guye „anarkez“ Trachtmana, zatímco jednou ze tří posil Entropiqu je zkušený sniper Michał „snatchie“ Rudzki. Porovnávat se se zahraničními střelci bude chtít i Dominik „blogg1s“ Janita, jehož Sampi.Tipsport míří vysoko a budou to chtít ukázat.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.