Přejít k hlavnímu obsahu

Šok na úvod sezóny! SINNERS prohráli s ENTEPRISE a Cryptovou a padají do uzavřené kvalifikace

3. 3. 2023 | 08:08 Counter-Strike 2 Reportáž
Jako by těch ran neutržili fanoušci SINNERS letos dost. Po několika neúspěších na mezinárodní scéně tentokrát neuspěli na úvod sezóny Tipsport MČR CS:GO a na první velký turnaj roku si budou muset projít kvalifikací! Proti dvěma CZ/SK týmům navíc podlehli vysokým rozdílem.
SHOCK a ZEDKO
SHOCK a ZEDKO
Zdroj: SINNERS Esports

Čtvrteční večer byl znamení rozstřelu pro nasazení do hlavní části Tipsport CS:GO Praha, první velké akce mistrovské sezóny. Ve skupině A se hovořilo o jasném kandidátovi na postup, SINNERS ale překvapili. Bohužel ne v dobrém slova smyslu. Na úvod sice hladce porazili novou sestavu Universe, poté ale přišel šok.

Tipsport CS:GO Praha
Tipsport CS:GO Praha
Foto: PLAYzone

Zápas proti Cryptově byl totiž ještě kratší, ale v opačném gardu. Pouhých 18 stačilo ostravskému celku, aby zopakovali vítězství v BO1 z loňského finále Tipsport MČR CS:GO. Prohra 2:16 je možná nejdrtivější porážkou na domácím poli od vzniku SINNERS. Stále se však mohli z prohry oklepat a vybojovat si postup.

Ve třetím a rozhodujícím kole hříšníci vyzvali ENTERPRISE, hrála se znovu mapa Overpass. EP se dnes opravdu dařilo a formu potvrdili i proti SINNERS. Těm se tentokrát podařilo vyhrát jen šest bodů a ve skupině tak končí na třetím místě. Roman „dreez“ Čomor na svoji premiéru nebude vzpomínat v dobrém.

Skupinu A ovládli ENTERPRISE, kteří přemohli Cryptovu 16:9. Paradoxně nejvíce je z hlediska skóre potrápili Universe, jenž skončili bez jediné výhry poslední a spolu se SINNERS je bude 17. až 19. března čekat uzavřená kvalifikace. V ní můžeš hříšníky vyzvat i ty, stačí jen uspět ve víkendové otevřené kvalifikaci.

Skupina B se dohraje v pátek. Nejlépe jsou na tom Entropiq, jenž porazili Sampi.Tipsport 16:8 a eSubu 16:10. Sampi mají díky výhře nad eSubou nerozhodnou bilanci, zatímco modrá krev zakončila den třetí prohrou proti Dynamu Eclot. Jeho hráči rozhodnou skupinu až o den později a na zbývající zápasy se vyspí.

Skupina A
1. Česká republika ENTERPRISE3-048:269 b.
2. Česká republika Cryptova2-141:286 b.
3. Česká republika SINNERS1-224:363 b.
4. Česká republika Universe0-325:480 b.
Skupina B
1. Česká republika Entropiq2-032:189 b.
2. Česká republika Dynamo Eclot1-016:73 b.
3. Slovensko Sampi.Tipsport1-124:263 b.
4. Česká republika eSuba0-327:480 b.
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.