Přejít k hlavnímu obsahu

Vše kolem bodování a pravidel kvalifikace na Tipsport MČR CS:GO 2023

4. 3. 2023 | 11:41 Counter-Strike 2 MČR
Tipsport CS:GO Road to MČR oficiálně započala dodatečnou kvalifikací na Tipsport CS:GO Praha. O víkendu pak vypuknou první otevřené kvalifikace, do kterých se může zapojit naprosto každý. Nastal tak ideální čas si představit kompletní pravidla a vše kolem bodování.
Tipsport MČR CS:GO 2023
Tipsport MČR CS:GO 2023
Zdroj: PLAYzone

Letošní sezóna poběží od 1. 1. do 31. 10. V tento den proběhne uzavírka a nahlašování soupisek, které určí postupující na finále Tipsport MČR CS:GO 2023. Na základě čeho ale týmy na vrchol roku postoupí? Na základě MČR bodování celoročního kvalifikačního cyklu. Body mohou týmy sbírat různými cestami.

Kromě jednotlivých zastávek Tipsport CS:GO Road to MČR jde o zahraniční turnaje kategorie S nebo A-tier (dle portálu Liquipedia) a přední dlouhodobé ligy ESL Challenger a ESEA Advanced. Současně ale platí, že v zahraničí lze získat maximálně tolik bodů, kolik daný tým sebral v součtu domácích MČR zastávek.

Body se do týmové tabulky rozdělují v poměru 50 % mezi hráče + trenéra a 50 % patří organizaci. V průběžném MČR bodování se sčítají všichni členové daného slotu, ale pro udělování pozvánek na sezónní zastávky a na finále Tipsport MČR CS:GO se počítají pouze body členů nahlášené soupisky pro daný event.

Žádný hráč nesmí být součástí dvou různých MČR slotů najednou. V případě přesunu je nejlepší si počkat na přestupové období, kde si hráč může přenést všechny své body jinam. První období ze tří celkových proběhne 10. až 16. 4., tedy po konci první a před začátkem druhé zastávky Tipsport CS:GO Road to MČR.

Tipsport CS:GO Praha
Tipsport CS:GO Praha
Foto: PLAYzone

Důležitá součást sezóny je skutečnost, že vlastníkem každého MČR slotu je právoplatná organizace. Její majitel se nemůže bezhlavě měnit za účelem získání MČR slotu, který v takové situaci propadá. Za právoplatnou organizaci se považuje právnický subjekt působící na esportové scéně déle než tři měsíce.

Současně ale historicky funguje, že do MČR sezóny a všech otevřených turnajů se může zapojit naprosto každý i bez organizace. V případě postupu do uzavřené kvalifikace je ale povinné si najít zázemí.

V kompletních pravidlech dále najdete detailní popis různých situací, které mohou během roku nastat, a jejich řešení, nebo také speciální pravidla pro turnaje Road to MČR a Tipsport MČR CS:GO. V případě jakýchkoliv otázek či nejasností se neváhejte obrátit na hlavního administrátora nahlik@playzone.cz.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.