Přejít k hlavnímu obsahu

Překvapivý pick šokoval. Poprvé za jedenáct let byl v LCS k vidění zapomenutý šampion

4. 3. 2023 | 12:23 League of Legends Zajímavost
Jedna z nejstarších postav hry League of Legends čekala na svůj debut v LCS opravdu hodně dlouho. Dlouhých jedenáct let, od samotného počátku této ligy si jej nikdo nevybral. Až do teď. Řeč je o Garenovi, na kterého v severoamerické lize pozapomněli.
EG Summit
EG Summit
Zdroj: Riot Games

League of Legends má mnoho postav. Vlastně opravdu hodně. Přesně 162, přičemž číslo ještě poroste. Díky patchům se síla několika z nich obmění, tu a tam přijde nerf či buff. Někdy je postava nedotčená i několik měsíců. S přidáváním nových kousků se původní stávají zastaralejšími. Samozřejmě věrní hráči a takzvaní OTP hráči si své mainy hýčkají, ale zkrátka nemusí to být vždycky ono.

Na profesionální scéně jsme svědky spíše postav, které prošli alespoň několika úpravami v nedávné době. Meta picky statisticky hru vyhrávají, ale občas se najdou hráči, kteří takový stereotyp dokážou pořádně rozbít. Během zápasu týdne LCS mezi týmy Evil Geniuses a FlyQuest překvapil toplaner Ssumday soupeře i fanoušky tím, že si vybral Garena jako odpověď na K'Santeho. Je to vůbec poprvé, co se Garen hrál v LCS během jeho 11leté historie, a to navzdory tomu, že šampion je ve hře přítomen od roku 2010.

Garen je šampionem, který od svého vydání zůstal v podstatě stejný. Jeho jednoduchý kit jej činí neuvěřitelně přístupným pro nové hráče.

Je více než schopen udělit nepřátelům vysoké poškození a zmizet bez úhony. Na něco takového v LCS nebyli připraveni. Ssumday se mohl pyšnit dominantním skóre 6/0/4 a drtivým vítězstvím.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.