Přejít k hlavnímu obsahu

Source 2 engine už tenhle týden? Objevily se nové soubory a komunita nezamhouřila oči

7. 3. 2023 | 17:22 Counter-Strike 2 Spekulace
Březen bude pro zvědavé členy CS:GO komunity náročným měsícem s nepravidelným spánkem. Beta verze by měla vyjít nejpozději 1. dubna, a tak se každý den a každou noc čeká, jestli právě tohle není ta chvíle. Tuhle noc se v databázi objevily nové soubory, a datamineři tak měli napilno. Příprava nového přechodu na Source 2 engine je totiž jednoznačná.
Counter-Strike na Source 2 engine
Counter-Strike na Source 2 engine
Zdroj: Valve

Chvíli před půlnocí se v databázi souborů objevilo deset nových „depotů“. Jeden z nich je zbrusu novým rozšířením hry a podle Pavla Djundika, tvůrce SteamDB, jde o Source 2 Workshop Tools pro CS:GO. Depoty přitom využívají stejnou strukturu jako dosavadní soubory k CS:GO či Dotě 2 při svém přechodu na Source 2.

Když si navíc odečtete -1 v ID zmíněných nástrojů pro workshop, tak se dostanete k ID vytvořenému v lednu, které by mělo být samotným DLC pro CS:GO. Doposud nebylo číslo identifikováno, ale dnes začalo dávat smysl. Ostatní depoty z dnešní noci jsou pravděpodobně nahranými soubory pro různé operační systémy.

Pokud se vrátíme k Dotě 2, která na Source 2 engine přešla před osmi lety, tak od vytvoření DLC v databázi souborů neuplynul do oficiálního odhalení ani celý měsíc. Přechod CS:GO na Source 2 engine, nikoliv kompletně nová hra Counter-Strike, tak může být opravdu otázkou nejbližších dnů, maximálně týdnů.

Dota 2 po odhalení nové verze čekala na oficiální vydání a definitivní nahrazení původního enginu další tři měsíce, během nichž se hra vylaďovala a uskutečnil se světový šampionát. Pokud by mělo CS:GO následovat stejný scénář, tak se finální verze na Source 2 enginu dočkáme po pařížském Majoru. Nová éra je za rohem!

Jak chystaná velká změna ovlivní esportovou sezónu? To se ukáže během roku i v Tipsport CS:GO MČR, záležet bude jen na načasování celého procesu. Zapojit se ale do nejbližších kvalifikací můžeš s týmem i ty!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.