Přejít k hlavnímu obsahu

Zničená trofej nejlepšího týmu světa. Vinu nese letištní personál

7. 3. 2023 | 14:26 VALORANT Kauza
Po dlouhém čekání na první trofej se tým Fnatic šťastně vracel domů a těšil se na vystavení svého klenotu. Jenže hráči s trofejí zpět na starý kontinent nedoletěli ve stavu, v jakém ji svěřili do péče britským aerolinkám. Tíhu poháru vítězů si pravděpodobně vyzkoušel i jeden ze zaměstnanců.
Trofej LOCK/IN po cestě do Evropy
Trofej LOCK/IN po cestě do Evropy
Zdroj: Britich Airways/chronicleEZ (Twitter)

Když sestava týmu Fnatic nastupovala do letadla s úsměvem na tváři,  nemohla vědět, co ji čeká po přistání. Kromě uvítání ji čekal šok. Pohár šampiona totiž nevypadal jako při vložení do pěnou vyplněného prostoru.

Ulomený kus se povaloval oddělený od zbytku trofeje a hráči nevěřili svým očím. Jak se něco takového mohlo stát? Vzhledem k tomu, jak byl pohár zaopatřen, se zdá být nepřípustné, aby se mu něco při cestě přihodilo. Někdo musel zabezpečený kufřík otevřít a a obsah vzít do svých rukou.

Jenže nic takového se bohužel nedá dokázat, takže slavná organizace se musí spokojit jen s teorií. Pochopitelně na situaci upozornila a britské aerolinky se omluvily a požádaly o informace potřebné k vyšetřování a nalezení důvodu znehodnocení trofeje.

Viník se v takovém případě bude hledat těžko. Na sociálních sítích vzbudil incident pozdvižení, včetně brazilských poražených finalistů, kteří odlehčili situaci. „My s tím nemáme s nic společného, jasný?“ vtipkovali LOUD.

Jak celý případ dopadne, je zatím otázkou. Co bude s viníkem, pokud se najde? Kdo nahradí škodu za rozbitou trofej? Jedno je jasné. Příští trofej Fnatic z očí nespustí, dokud nebude v naprostém bezpečí.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.