Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo testuje nové CS:GO? Slavné osobnosti musí mlčet, ale ne vždy se to podaří

7. 3. 2023 | 15:59 Counter-Strike 2 Spekulace
Každé odhalení hry či velkého updatu s sebou přináší dlouhé testování. Valve si pro přechod na Source 2 engine najalo nejen externí společnosti, ale zřejmě si zve také přední osobnosti, jako tomu bylo před 12 lety u odhalení CS:GO nebo u Valorantu. Ne všichni ale skutečnost tají.
Valve HQ
Valve HQ
Zdroj: Tim Eulitz

Žurnalista Richard Lewis už na začátku týdne uvedl, že vybraná skupinka profesionálních hráčů testovala Source 2 engine přímo v Seattlu. Valve tedy opakuje historii, kdy se v roce 2011 nacházel v sídle světoznámé společnosti i slovenský profík Marek „.PhP“ Kádek. Že by na něj navázal třeba Ladislav „GuardiaN“ Kovács?

O tom můžeme jen spekulovat, zatímco někteří pozvaní tvůrci se s tím nemažou. Ať už to myslí vážně, nebo jen provokuje, tak přední CS:GO tvůrce Philip „3kliksphilip“ Dyer na své sociální sítě napsal, že ke konci tohoto měsíce bude na pár dní AFK. Tvůrce se přitom vždy obával toho, že si jednou vezme dovolenou právě na den odhalení tak velké věci. Pokud si ale někdo zaslouží pozvánku na testování, je to právě on.

3kliksphilip ale není jediný, kdo neurčitě naznačuje, že by si mohl nový Counter-Strike či CS:GO na Source 2 enginu osahat ještě před vydáním. Velká postava brazilské scény Alexandre „gAuLeS“ Borba hovořil ve svém přenosu o tom, že si udělal 17hodinový výlet. „Kdo byl v Seattlu? Skvělé místo...“ napsal přitom na Twitter.

Přední streamer posléze napsat i obsáhlejší tweet: „Dnes v noci se mi zdálo, že jsem šel do kanceláře Valve, abych viděl uvedení nového CS. Když jsem tam přijel, grilovali jsme a slavnostně hru spustili. Spokojeně jsem si ji koupil a vrátil se domů. Je tu někdo, kdo vykládá sny?“ Dráždění se meze nekladou, další nás určitě ještě čekají.

Jak Source 2 ovlivní svět esport? To se ukáže i v Tipsport CS:GO MČR, do kterého se můžeš zapojit i ty!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.