Přejít k hlavnímu obsahu

MONSTEERR ovládl regionální ligu! Do play-off postoupili také ENTERPRISE

8. 3. 2023 | 08:58 VALORANT Reportáž
Konec základní části regionální ligy Surge doprovázela neskutečně vypjatá utkání, ale i jedna demolice. Ondřej „MONSTEERR“ Petrů svým krajanům z ENTERPRISE málem nadělil výprask bez zisku kola a se svým týmem Acend se sluní na špici tabulky po konci základní části. Do vyřazovacích bojů ale přece jen postoupili všichni čeští zástupci, kdo ale na koho narazí?
Ondřej „MONSTEERR“ Petrů
Ondřej „MONSTEERR“ Petrů
Zdroj: VCT/Acend Club

Závěrečný víkend rozhodoval už pouze o pořadí, v jakém týmy do play-off nastoupí. Acend měli postup do semifinále zajištěný, přesto na své dominanci neubrali. Ve střetu s ENTERPRISE, kteří si přeskočení čtvrtfinále také dělali zálusk, si počínali jako o dvě třídy kvalitnější celek. Václav Jan „Cantzer“ Stezka a spol. měli zaděláno na výprask, skóre 0:12 dokázali dvěma body alespoň zkorigovat. Semifinále jim ale uteklo.

Nadvládu týmu Ondřeje „MONSTEERR“ Petrů potvrdil i poslední den, kdy se dařilo shodou okolností všem českým zástupcům. EP smetli Z10 13:5 a Martin „Hitch“ Srp se svými vlčáky zvládl vyrovnaný zápas proti Diamant Esports. Závěrečný víkend se ale nejpřekvapivěji podařil maďarskému celku Rapid Ninjas, který si polepšil natolik, že přeskočil ENTERPRISE a všem vyfoukl přímou účast ve druhém kole pavouka.

Vůči dlouhé základní části bude samotné play-off opravdu krátké. Double Elimination pavouk o šesti týmech začne ve čtvrtek a již v neděli poznáme nového regionálního krále. První zápas obstará Hitch, jehož Cyber Wolves si zopakují zápas s Diamant Esports, ale tentokrát půjde o BO3. Poté půjde do hry česká sestava ENTERPRISE, která vyzve Anonymo Esports. Tenhle zápas rozhodne o tom, kdo o jistotu medailového umístění vyzve v semifinále Acend. Na druhé straně pavouka vyhlíží soupeře Rapid Ninjas.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.