Přejít k hlavnímu obsahu

Profesionální hráč zatčen. Hrozí mu pokuta i šest měsíců vězení

10. 3. 2023 | 09:28 VALORANT Kauza
Hunter „SicK“ Mims, náhradník předního amerického Valorant týmu Sentinels, byl podle portálu dotesports.com zatčen. Důvodem měl být nepovolený vstup na cizí pozemek. Mims by mohl dostat pokutu až 45 tisíc korun nebo trest odnětí svobody až na 180 dní.
Hunter "SicK" Mims
Hunter "SicK" Mims
Zdroj: Riot Games (s povolením)

Začalo to tweetem a pokračovalo reportáží dotesports.com o SicKově zatčení. Po hádce reprezentanta Sentinels a prodejce Ferrari musela zakročit policie a 24letý Američan skončil ve vazbě a byl zadržen na kauci ve výši 5 tisíc dolarů (cca. 110 tisíc korun).

SicK byl zatčen 4. března a stále nebyl propuštěn. Profesionálnímu Valorant hráči hrozí pokuta ve výši 45 tisíc korun nebo až 180denní pobyt ve vězení.

SicK na policejní fotografii
SicK na policejní fotografii
: Collin County jail

Zaměstnanec SicKa požádal, aby opustil prostory obchodu. Hráč odmítal odejít, vyostřenou situaci sdílel na Twitteru skrze již nyní smazané video. „Ferrari je poněkud neuctivá společnost,“ napsal Mims k tweetu a následně potvrdil přítomnost policie.

Hráči podle streamerky Kyedae vytrvale pomáhá jeho organizace Sentinels. Ta ale podle dalšího reportu dotesports.com pozastaví Mimsovu smlouvu a hledá si posilu na pozici náhradníka.

SicK se dlouhodobě potýká s osobními a mentálními problémy, v loňském roce si kvůli svému psychickému rozpoložení vzal pauzu.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).