Přejít k hlavnímu obsahu

O postup na Tipsport CS:GO Praha si zahrají i dvě světové hvězdy. O koho jde?

9. 3. 2023 | 11:08 Counter-Strike 2 Zajímavost
V první kvalifikaci na první velký turnaj domácí sezóny se ukázala i dvě známá jména ze světové scény. Adam „WolfY“ Andersson a Rasmus „kreaz“ Johansson mají ve svém životopisu působení v TOP 20 týmech světa a pro lokální scénu mohou být zajímavým oživením. Otázkou ale zůstává, jestli se probojují až na Tipsport CS:GO Praha a jak dlouho v mixu Blasteri setrvají.
WolfY & kreaz
WolfY & kreaz
Zdroj: HLTV.org

Trojlístek českých hráčů bez angažmá – Jan „HONES“ Urválek, Lukáš „Levi“ Bouřa a Marek „kinzo“ Bílek – si pro první otevřenou kvalifikaci na Tipsport CS:GO Praha vybral hvězdné parťáky ze Švédska. Rasmus „kreaz“ Johansson cestu kvalifikačním turnajem streamoval a fanoušci tak mohli nahlédnout pod pokličku.

24letý hráč naposledy reprezentoval Finest, kde zažil svoji nejúspěšnější etapu v kariéře. Vrcholem byl konec loňského jara, když s týmem opanovali Pinnacle Cup IV a postoupili na světové finále Pinnacle Cup Championship, kde předčili jména jako Fnatic, Imperial nebo MIBR. V minulosti si ale zahrál i ve třech soutěžích největších kategorie, když byl na zkoušce North nebo vypomáhal Fnatic na cestě do play-off ESL Pro League. Od rozpadu Finest loni v říjnu je ale bez angažmá a čekání si zpříjemňuje hraním v mixech.

Tipsport CS:GO Praha
Tipsport CS:GO Praha
Foto: PLAYzone

Adam „WolfY“ Andersson, Švéd s americkými kořeny, je produktem nižší severských soutěží. Největší jméno si na světové scéně udělal během působení v ECSTATIC na přelomu let 2021 a 2022, když s týmem vylétl až na 16. místo světového žebříčku. Jako do té doby nepříliš známý hráč přitom jako velký objev patřil mezi tahouny. Loni v dubnu si ale rozhodl dát krátkou pauzu, od té doby reprezentoval pouze Lilmix a Fnatic Rising. Lilmix opět vypomáhá, ale vedle toho se hledá. Kdo ví, třeba si najde domov na české CS:GO scéně.

Počet zahraničních hráčů v předních domácích týmech se oproti loňskému roku o něco smrskl, stále však můžeme pozorovat spoustu špičkových střelců s mezinárodním renomé. Entropiq se spoléhají na kapitána Christopha „red“ Hinrichse se zkušeným sniperem Michałem „snatchie“ Rudzkim, zatímco Dynamo Eclot po dlouhém hledání angažovalo Guye „anarkez“ Trachtmana. Usadí se v našich vodách i někdo další?

Obsazení hlavního turnaje
 Česká republika ENTERPRISE Česká republika Dynamo Eclot Česká republika Entropiq Česká republika Cryptova
 Česká republika Closed #1 Česká republika Closed #2 Česká republika Closed #3 Česká republika Closed #4
Obsazení uzavřené kvalifikace
 Česká republika SINNERS Slovensko Sampi.Tipsport Česká republika eSuba Česká republika Universe
 Česká republika Blasteri Česká republika SINNERS AC Česká republika Open #3 Česká republika Open #4
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.