Přejít k hlavnímu obsahu

Sampi.Tipsport vs. Astralis.T! CZ/SK týmy mají před sebou velkou příležitost

12. 3. 2023 | 12:30 Counter-Strike 2 Preview
CCT Central Europe se vrací se svým pátým turnajem, kde bude mít šanci se ukázat celá řada českých a slovenských týmů. U SINNERS a Dynamo Eclot se očekává účast přímo v hlavní části, zatímco Entropiq, Sampi.Tipsport a ENTERPRISE se ukáží již v uzavřené kvalifikaci. Pro posílené sestavy půjde o velkou šanci se ukázat na mezinárodní scéně a šplhat v HLTV žebříčku.
Sampi.Tipsport CS:GO tým pro rok 2023
Sampi.Tipsport CS:GO tým pro rok 2023
Zdroj: Sampi.Tipsport (s povolením)

Šestnáct účastníků uzavřené kvalifikace, ale jen čtyři mohou postoupit do hlavní fáze. Zvládnout je potřeba GSL skupinu a následné čtvrtfinále, dohromady tedy třikrát zvítězit. Tři česko-slovenské sestavy mají stejný cíl, odlišní jsou ale soupeři. Boje propuknou v neděli, jen Entropiq čeká první zápas až v úterý.

Jako první půjdou do akce Sampi.Tipsport. U jejich jména svítí v oficiální infografice jako soupeř Astralis, nejde ale o hlavní sestavu, nýbrž o akademii s názvem Talent. Té se ale v posledních dnech podařilo projít swissem CCT North Europe Series 4 bez jediné porážky a formou tedy oplývá dobrou. Složení doplňují Rune Eaters z Kazachstánu a Levadia z Estonska. Skupina je hratelná a prověří, jestli Sampi mají na Evropu.

Tipsport CS:GO Praha
Tipsport CS:GO Praha
Foto: PLAYzone

V neděli odpoledne se představí také ENTERPRISE, jejichž soupeřem bude nová sestava AGO, což jsou bývalí los kogutos. Náročné bude potenciální střetnutí s MOUZ NXT, zlobit ale může i nová rumunská pětice Zeal22. Stejně jako skupina se Sampi, tak i ENTERPRISE budou znát svůj osud nejpozději v pondělí.

V úterý od 15:00 se konečně dočkají fanoušci Entropiqu. Nadějné sestavě se postaví For The Win z Portugalska, druhou zápasovou dvojici prvního kola utváří známý celek K23 a nový mezinárodní mix Seychelles. Zapomínat nemůžeme ani na Simona „KWERTZZ“ Horáka, jehož The Prodigies se v poslední skupině D o postup poperou s Nexus Gaming, MASONIC a JANO. Nezapomeňte podpořit české barvy.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.