Přejít k hlavnímu obsahu

SINNERS v nejvyšší lize ani jednou nevyhráli, o titul si ale zahraje jiný český hráč

12. 3. 2023 | 13:15 Trackmania Preview
Po více než měsících bojů je základní část u konce. Nejvíce se dařilo BDS Esport, jenž zaznamenali jedinou porážku, na dalších příčkách je ale pořadí hodně vyrovnané a každá výhra měla cenu zlata. To se bohužel nedá říct o SINNERS, kterým tato sezóna nesedla a nepodařilo se jim ani jednou zvítězit. Českou vlajku tak pyšně drží alespoň Filip „eLconn21“ Šprungl.
Trackmania Grand League
Trackmania Grand League
Zdroj: TMWT

Český závodník Filip „eLconn21“ Šprungl patří mezi největší objevy světové scény. Z nejnižších soutěží se vypracoval až mezi elitu, kde po něm sáhl tým Into The Breach. Spolu s Hubertem „mime“ Dziedzicem navíc v prosinci ovládli „warmup“ na revoluční sezónu ve formátu 2v2 a očekávání na rok 2023 byla vysoká.

Začátek soutěže jim ale nevyšel a po čtyřech ze sedmi hracích nedělí byli s jedinou výhrou na předposledním místě. Hůře na tom byli pouze SINNERS, jejichž reprezentanti Martin „Kappa“ Krompolc a Marek „tween“ Pacher budou na tuto sezónu chtít rychle zapomenout. ITB se na rozdíl od nich odrazili k lepším zítřkům.

ELconn21 a mime porazili sousedy v tabulce BIG, vyšlápli si na světovou legendu Carla-Antoni „Carl Jr.“ Cloutiera a výhrou nad SINNERS zpečetili posun na 5. místo celkové tabulky. Litovat mohou pomalejšího začátku, protože jediná výhra je dělila od postupu do horního pavouka. Ale třeba bude načasování dokonalé.

Cestu za titulem začne česko-polské duo zápasem proti Gamers First. S francouzským soupeřem v základní části prohráli 1:4 a budou mu chtít porážku oplatit. Vyřazovací zápas proběhne tuto neděli jako druhý v pořadí od 19:00. Vrcholem dne bude souboj nejlepších týmů BDS a Solary, které se utkají o slot ve finále.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.