Přejít k hlavnímu obsahu

První titul pro českou hvězdu! ENTERPRISE ve finálové bitvě na Acend nestačili

13. 3. 2023 | 11:23 VALORANT Reportáž
První bitva o titul měla z poloviny české zastoupení. Na jedné straně ENTERPRISE s jednou zahraniční posilou, na té druhé evropský mix s osmnáctiletým Ondřejem „MONSTEERR“ Petrů. Vítěz ale mohl být jen jeden, svou dominanci v regionální lize potvrdila mladá česká hvězda.
Acend Club vítězem regionální ligy Surge
Acend Club vítězem regionální ligy Surge
Zdroj: @valleague_east

Předehru nabídlo již finále horního pavouka. EP i Acend si to rozdali v BO3, ze které se sklopenou hlavou odešla česká sestava. Pro získání druhé šance musela opět pokořit svého osudného soupeře Anonymo Esports. To se povedlo poměrně přesvědčivě a Václav Jan „Cantzer“ Stezka a spol. dostali druhou šanci.

Vstup se povedl Benjymu „benjyfishy“ Fishovi a Patriku „Minny“ Huškovi parádně, ale zbytek byl kompletně v režii oponentů. Trnem v patě byl pro ENTERPRISE opět MONSTEERR, který na první mapě nechyboval a při 26 zářezech zemřel pouze šestkrát. Nic jiného se od nejlepšího hráče ligy ani nečekalo.

Druhá mapa už vypadala v podání EP mnohem lépe. Alex „alexiiik“ Havlásek opět předváděl svá kouzla, Gilad „ALIVE“ Hakim ale se svou Jett pozadu nezůstal a celky se přetahovaly až do prodloužení. Česká organizace v základní části vyhrála mnoho prodloužení, ale tentokrát to neklaplo. Stav série byl 0:2.

Na třetí mapě šlo všechno z kopce. MONSTEERR ani nemusel zářit jako obvykle, protože o většinu práce se postaral hlavně Jack „Br0die“ Emmott. Hladce 13:4 potvrdili nadvládu a jsou šampiony regionální ligy Surge. Stříbro je ale pro ENTERPRISE úspěch. Dokázali že patří mezi favority a musí se s nimi počítat.

Vítězná sestava týmu Acend:

 Izrael Gilad „ALIVE“ Hakim
 Velká Británie Jack „Br0die“ Emmott
 Česká republika Ondřej „MONSTEERR“ Petrů
 Polsko Kamil „baddyG“ Graniczka
 Německo Alessio „musashi“ Xhaferi

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.