Přejít k hlavnímu obsahu

Bitva o první místo se zamotává. Postoupí silná čtyřka do play-off?

13. 3. 2023 | 13:20 League of Legends Reportáž
Situace na vrcholu Mastercard Hitpoint Masters nakonec nebude tak jednoznačná, jak se původně zdálo. Entropiq ve 12. kole prohrál svůj druhý zápas a dovolil eSubě dotáhnout se na první příčku. Na druhém konci tabulky se dál trápí Inside Games a Brute. Cryptova v důležitém souboji přehrála Sampi a živí naději na elitní čtyřku.
Dynamo Eclot
Dynamo Eclot
Zdroj: Hitpoint

Sampi 0:1 Cryptova

Duel mezi sousedy v tabulce Mastercard Hitpoint Masters skončil lépe pro ostravskou organizaci. Cryptova byla v utkání proti Sampi mírným outsiderem, v pomalém tempu ale ukázala svou sílu. Hráči Cryptovy se výborně pohybovali po mapě, bez větších bojů si po prvních patnácti minutách vypracovali náskok několika tisíc. O ten až do konce mače nepřišli a dotáhli se právě na páté Sampi.

Inside Games 0:1 eSuba

Esuba pokračuje ve vynikající formě a proti Inside Games si zajistila pátou výhru v řadě. V utkání byli hráči tradiční organizace jasnými favority a svou roli na Summoner’s Riftu i přes vyrovnaný začátek potvrdili. Dvě bitky na přelomu 26. a 27. minuty rozhodly. Esuba získala kontrolu nad zápasem a po půl hodině zničila základnu Inside Games. Ti se dál topí na dně tabulky Mastercard Hitpoint Masters.

Tabulka
1.Entropiq10-2
 eSuba10-2
3.Dynamo Eclot7-5
 SINNERS7-5
5.Cryptova5-7
 Sampi5-7
7.BRUTE2-10
 Inside Games2-10

Dynamo Eclot 1:0 Entropiq

O největší překvapení 12. kola nejvyšší české soutěže v League of Legends se postarala pardubická organizace Dynamo Eclot. Na DNE se tlačila dvojice Sampi a Cryptova, výhra nad Entropiqem je tak o to cennější. Od prvních minut kontrolovalo Dynamo vývoj špílu, Entropiqu nedovolilo téměř nic. Po 29 minutách bylo hotovo a Entropiq má na kontě druhou jarní prohru.

Brute 0:1 SINNERS

Nedaří se. Brute se jednoduše trápí a prohráli osmý zápas v řadě. Do souboje se SINNERS sice nastoupili v bojovné náladě, svou agresi ale nenačasovali vždy ideálně. Potyčka střídala potyčku, individuální a týmová převaha SINNERS se rychle ukázala. Jedno ze zábavnějších utkání 12. kola ukončil liberecký favorit po 25 minutách a přiblížil se tak jistotě postupu.

Další ligové kolo Mastercard Hitpoint Masters je na programu 14. března. Přímý přenos začíná v 16:00 na Twitch kanále HitpointCZ.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).