Přejít k hlavnímu obsahu

Nejlepší hráči neznamenají automatický úspěch. Sampi a EP do Evropy nemíří

14. 3. 2023 | 09:34 Counter-Strike 2 Reportáž
Sampi.Tipsport a ENTERPRISE v posledních dvou dnech bojovali o postup do další fáze CCT Central Europe Series 5. Ve skupině potřebovali dvakrát zvítězit, což se ale ani jednomu nepodařilo, a oči fanoušků tam budou upřeny už jen na Entropiq a v hlavní části čekající SINNERS. K postupu českého a slovenského celku nepomohly ani dva mimořádné výkony.
system & sAvana1, nejlepší hráči pondělního dne
system & sAvana1, nejlepší hráči pondělního dne
Zdroj: Champion of Champions Tour

ENTERPRISE už v neděli nestačili na AGO a v pondělí měli před sebou těžký úkol. První krůček se jim ovšem podařil brilantně. Rumunskou sestavu Zeal22 přemohli poměrně jednoznačně, hlavním tahounem byl Tomáš „system“ Zemko s 51 killy za 48 kol. Jeho forma pokračovala i v duelu proti MOUZ NXT, kde se vytáhl parádním 1v4 clutchem. Soupeř ale dokázal otočit skóre, Jimi „Jimpphat“ Salo byl bohužel k nezastavení.

Podobnou cestu měli před sebou i Sampi.Tipsport. Ti v prvním duelu podlehli Astralis Talent a v neděli potřebovali urvat dvě výhry. Proti estonskému týmu Levadia se všech pět hráčů podílelo na hladké výhře 2:0, statisticky vládl Lukáš „sAvana1“ Lintner. V rozhodujícím šlágru proti Rune Eaters už to ale byla jiná káva, na třetí mapu opět nedošlo, ovšem v opačném gardu. Kazašský soupeř triumfoval a postupuje dále.

Paradoxem neúspěšných tažení dvou česko-slovenských celků je skutečnost, že jejich zástupci byli zvoleni MVP uplynulého dne. Jejich rating je přitom uveden pouze z prvního zápasu, zatímco Jimpphat dominoval při výhře svého týmu. SAvana1 je ale i celkově statisticky třetím nejlepším hráčem dosavadního dění.

Play-In fáze pokračuje dvěma skupinami, kde najdeme i Entropiq. Na jeho představení se můžete těšit v úterý od 15:00, kdy se postaví FTW z Portugalska. Pokud vyhrají, tak ještě ten večer budou hrát o postup. V případě prohry je čeká středeční program. Na SINNERS si naopak musíme počkat až do hlavní části.

Všechny zmíněné týmy samozřejmě nebudou chybět na první zastávce Tipsport CS:GO Road to MČR. Zatímco ENTERPRISE a Entropiq již čekají v hlavní fázi, Sampi.Tipsport a SINNERS o víkendu vlétnou do kvalifikace.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.