Přejít k hlavnímu obsahu

Yuumi dostane v novém patchi 13.6 velký nerf! Bude ještě hratelná?

15. 3. 2023 | 09:45 League of Legends Update hry
Novým patchem 13.6 se chtějí zaměstnanci balančního týmu v Riot Games znovu přiblížit správné rovnováze šampionů v nové sezóně. Došlápnou si na vylepšenou Yuumi. Fanoušci jsou zvědaví, zda-li bude po novém patchi hratelná a diví se, že na seznamu nevidí Annie, která patří momentálně mezi nejlepší šampiony ve hře.
Chystá se obrovský nerf Yuumi. Ten dostane také Aurelion Sol
Chystá se obrovský nerf Yuumi. Ten dostane také Aurelion Sol
Zdroj: Twitter.com

Tvůrci League of Legends pokračují nadcházejícím patchem 13.6. ve vylepšování a nerfování jak šampionů, tak předmětů. V minulém patchi bylo upraveno celkem 21 šampionů, což samo o sobě značí, že začátky třinácté sezóny byly dosti nevyvážené.

Na Twitter účtu Matta Leung-Harrisona, lead designera balančního týmu, přistál oficiální seznam změn, které proběhnou v patchi 13.6. 

Nejdiskutovanější změnou bude nerf šampiona Yuumi. Ta po celkových úpravách posunula své procento výher o více než 10 % na všech pozicích. Co se předmětů týče, změn se dočkají například Bloodthirster nebo Navori a runy Lethal Tempo či Legend:Bloodline

Dalším diskutovaným šampionem je také Aurelion Sol, jenž byl po celkovém předělání nejhranějším šampionem ve hře. V běžných i profesionálních zápasech patří mezi to nejlepší a tak přichází další nerf.

Hráče překvapilo, že se na seznamu nerfů nachází šampioni jako Veigar nebo Zeri, kteří dostali vylepšení pár patchů zpět. Naopak se většina hráčů diví, že na se pozornost Riot Games neobrátila na Annie, ačkoliv je momentálně jedním z nejlepších šampionů ve hře.