Přejít k hlavnímu obsahu

Hotovo! Kolo před koncem je rozhodnuto o čtveřici postupujících

15. 3. 2023 | 11:11 League of Legends Reportáž
Nejvyšší tuzemská soutěž v League of Legends Mastercard Hitpoint Masters zná všechny týmy postupující do vyřazovací části. Sampi a Cryptova svou ofenzívu nezvládli a před posledním kolem je jisté, že elitní čtyřku neohrozí. Na rozdíl od bojů o play-off je stále otevřená bitva o první příčku, o kterou se v páteční řežbě utkají eSuba a Entropiq.
Hitpoint Masters
Hitpoint Masters
Zdroj: Hitpoint

Entropiq vs. SINNERS 0:1

Dlouho byl Entropiq na domácí půdě v letošní sezóně neporažen, od zaškobrtnutí proti Sampi to ale není ten válec, který bez jakýchkoli problémů přejížděl jednoho soupeře za druhým. Třetí porážku schytal EIQ od SINNERS. Liberecká organizace nastoupila do hry v ráži a nenechala soupeře vydechnout. Divoký špíl ukončili SINNERS ve 32. minutě.

Inside Games 1:0 Cryptova

Ani ve druhém utkání dne se nedočkal favorit úspěchu. Ostravská Cryptova prohrou proti Inside Games definitivně pohřbila své šance na postup do top 4 a jarní split pro ni v pátek končí. V samotném utkání byli Inside Games vždy o krok napřed a využili obrovské výdrže své týmové kompozice. Třetí triumf pro celek na vzestupu.

eSuba 0:1 Brute

„Modrá krev“ z eSuby se mohla osamostatnit na čele Mastercard Hitpoint Masters. Stačilo jen porazit Brute, kteří před úterní bitvou prohráli osmkrát v řadě. Jenže po slibně vypadajícím startu se eSuba nedokázala vypořádat s kvalitním engagem soupeře. Brute dokázali perfektně eliminovat hrozby a ve 36. minutě ničili základnu eSuby.

Dynamo Eclot 1:0 Sampi

Pokud chtěla sestava Sampi dál živit naději na elitní čtveřici, musela proti Dynamu Eclot bezpodmínečně zvítězit. Začátek byl perfektní, outsider se dostal do slibného vedení. Ani získaný Baron Nashor, jenž poskytnul Sampi luxusní bonusy, ale nestačil. Potyčka ve 25. minutě totiž skončila pro pátý tým Mastercard Hitpoint Masters strašlivě a DNE po chvíli dokonali obrat.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).