Přejít k hlavnímu obsahu

Naděje umírá poslední. Co nového jsme se včera a v noci dozvěděli o Source 2?

15. 3. 2023 | 12:59 Counter-Strike 2 Spekulace
Každý den teď může být tím přelomovým a velká část komunity má rozházený spánkový režim, aby si nenechala utéct historický moment. Dnes v noci update nepřišel, ale dočkali jsme se opět dalších nadějných kroků, které mohou vydání CS:GO na Source 2 enginu přiblížit.
Náhodné video z mapy Dust II
Náhodné video z mapy Dust II
Zdroj: Artem Khorchev

Už v průběhu úterního dne zaslal anonym známému dataminerovi s přezdívkou Gabe Follower .exe soubor k CS:GO na Source 2 enginu. Ten sice nejde spustit, protože mu chybí další potřebné soubory, ale Pavel Djundik (tvůrce SteamDB) potvrdil, že jsou legitimní. Poslali je navíc přímo vývojářům, kteří jejich vymyšlenost nijak nedementovali, ale naopak poděkovali za zaslání informací, které mají posbírané.

Jeden vývojář byl také během dne spatřen při hraní Deathmatch módu na buildu s označením vyšším, než je současná verze CS:GO. Nejslavnější mapa Dust II se tak s jistotou připravuje i na novém enginu. Zpozorována byla také nová položka u nahrávání komunitní tvorby na Workshop, která se však netýká jen CS:GO.

Nadějný moment přišel už začátkem noci, kdy nastala pravidelná údržba Steamu. Hráči čekali, jestli se něco nestane, ale nakonec přišel akorát update korejské lokalizace pro CS:GO. Že by hra více cílila na asijský trh?

Další hodiny byly ve znamení sledování databáze, kde se objevilo několik novinek. Tou první byl zbrusu nový Limited Test Build, na kterém mohou vývojáři finálně odlaďovat chystaný gigantický update. V rámci něho se navíc objevil také spouštěcí soubor cs2.exe, o kterém jsme psali výše. Aktualizace se vedle toho dočkal také vývojářský pre-release, který známe z předchozího dne, stejně jako vznik ještě jednoho nového. Jeho význam ale není jistý, protože součástí názvu je písmeno navíc, které nikdo neví, co vlastně znamená.

Noc to byla napínavá, ale více než přiblížení vysněnému enginu jsme se nedočkali. Pokud by tento týden opět znamenal jen planý poplach, tak si alespoň o víkendu nalaďte kvalifikaci na Tipsport CS:GO Praha!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.